Det er blant annet både rørleggere og kjøkkenbutikker som kan selge Quooker. Og rørleggerne viser interesse fordi de gjerne vil kjenne dette nye produktet i Norge, når de skal foreta installasjoner. Derfor kjøper de en slik vannkoker og har på kontoret.

Quooker har lang historie ute i Europa, og bare i Danmark er det installert flere tusen kokende kraner.

Det største markedet er husholdninger, men også institusjoner, kantiner, kafeer m.m. er potensielle kunder for dette produktet, forteller Frode Helgeland Andersen.

Systemet er enkelt, det installeres en vannkoker i kjøkkenbenken, med kapasitet fra tre til syv liter. Denne vannkokeren har alltid kokende vann klart så snart krana åpnes.

- Uansett størrelse på beholderen ligger de totale energiutgiftene på rundt 90 kroner året, sier Helgeland Andersen, og antyder en pris på oppunder 12 000 ferdig installert av rørlegger. Vannkokeren koster i dag 9990.- inkludert moms.

Den viktigste salgskanalen er kjøkkenbutikker, og at dette kan bli et mersalg for disse når folk skal ha nytt kjøkken. Han satser stort på at en kokende vannkran blir en selvfølge når folk skal ha nytt kjøkken.

Derfor våger selskapet å garantere fullt ut at dersom en sluttkunde ikke er fornøyd, skal vannkokeren kunne demonteres og returneres uten omkostninger for verken forbruker, rørlegger eller butikken. Derimot skal både rørlegger og butikk få full dekning av både installasjonskostnader og salgsfortjeneste. Quooker dekker alt.

- I Danmark sendte vi ut 1000 brev til forbrukere som hadde installert Quooker. 60 prosent svarte på spørsmål, og samtlige ville igjen installere kokende vannkran når de en gang skulle bytte kjøkkeninnredning, sier Frode Helgeland Andersen.

Han er meget godt fornøyd med interessen på årets VVS-dager, og reaksjonene kaller han ”Supert”-

- Her møter jeg bransjefolk som er viktige medspillere i det fremtidige markedet, sier han.
 

 

Synspunkt på artikkelen? Skriv til journalist Per Henriksen