I fjor var det Gran VVS som stakk av med den æresrike tittelen, blant 12 nominerte – og svært sterke kandidater.

– Dette er aldeles deilig – det er en stor følelse. Vi har hatt mange, mange lærlinger opp igjennom årene og er fornøyd med dette her, sa daglig leder i bedrift Bergljot Woll ved prisutdelingen under RørNorges Generalforsamling 2021. Les hele artikkelen her

Dommerne var imponert over bedriftens system for lærlingenes faglige utvikling, og da Vestfold-bedriften til slutt sto som en av to bedrifter med like høy score, var det Gran VVS' innsats for å sikre mangfold som tippet lasset med ett ekstrapoeng.

– Vi har 40 prosent jenter nå, og så har vi ikke egentlig gjort noe for det i det hele tatt, sa Woll den gang.

Vurderer etter kriterier

Juryen består av Tom Andre Gustavsen i fjorårets vinnerbedrift Gran VVS, konsernsjef Jorunn Løyning i Allier Gruppen og kommunikasjonsrådgiver Randi Helen Nodeland i RørNorge, og konkrete kriterier med poengscore ligger til grunn for vurderingen.

Kriteriene er:

Vilje til å ta inn lærlinger og til å lære bort (antall lærlinger i forhold til antall faste ansatte i bedriften samt skjønnsmessig vurdering)
Faglig kvalitet (beståtte svenneprøver, bruk av ifag og plan for oppfølging av lærlinger)
Læremiljø/ivaretakelse av lærlinger (basert på lærlingeoppfatning av å være en del av bedriften og deltakelse i faglige og sosiale arrangementer i bedriften)
Roller bedriften tar på seg i opplæringssammenheng
Bedriftene må også være medlem av RørNorge og følges opp av et RørNorge-tilknyttet opplæringskontor.

– De fleste av våre medlemsbedrifter har egne lærlinger og gjør en formidabel innsats for at de skal bli gode rørleggere. Her utvikles og videreføres uvurderlig yrkeskompetanse som samfunnet vårt av henger av, sier administrerende direktør Marianne W. Røiseland i RørNorge.

Kilde: RørNorge