Blant annet skal det i våtrom være minst mulig skjøter og overganger som kan gi lekkasje.

- Våtromsnormen er viktig, og vi ser altfor mange skader, føyer rørlegger Finn Granås til, han har ansvaret for salget hos Solidar.

Han mener at Solidar er alene om produktet Jafo PS 86, som er et lavtbyggende gulvsluk. Dette ble blant annet vist på firmaets stand under VVS-dagene i oktober. - Her var interessen stor blant rørleggerne, sier Granås til VVS-Forum.

Montering av gulvsluk er en nøyaktighetens kunst, om man skal lytte til de råd som Granås gir. Blant annet setter han ”forbud” mot bruk av drill når klemringen skal på plass. Kun stjernetrekker og finfølelse i fingrene godtas, og skriene skal ikke skrus for hardt.

- Høyeste tildragningsmoment er 1,0 Nm. Det står tydelig i bruksanvisningen, påpeker han.

Et annet produkt som Solidar får en del spørsmål om er innstøpningsstativ.

- Dette er også en smart liten sak som gjør arbeidet med å montere sluk riktig, og ikke minst kunne holde seg til våtromsnormen, sier Werner Johansen.

- Men det er veldig synd at grossister ikke viser større interesse for nettopp slike produkter som gjør installasjon letter og tryggere mot vannskader, når vi ser hvor mange skader baderom har i dette landet, avslutter Werner Johansen ovenfor VVS-Forum.