Arbeidet med standardiserte tverrfaglige avtaler er i full gang, men det er viktig at arkitektene er på banen for å sikre det arkitektfaglige. Medlemmer oppfordres derfor til å bli med i en brukergruppe.

Siden høsten 2008 har en gruppe arkitektkontorer i regi av Arkitektbedriftene jobbet med å se på behovet for standardiserte avtaler, eller IDM (Information Delivery Manual) som det heter hvis man bruker buildingSMART terminologien. Nå oppfordrer vi alle medlemmer til å støtte opp om initiativet til å utvikle standardiserte avtaler i samarbeid med rådgivende ingeniører, entreprenører og byggherrer.

IDM vil grunnlaget for kontrakter i fremtidige BIM prosjekter. Det er derfor viktig at arkitektene er med på å sikre at avtalene ivaretar prosjektene fra et arkitektfaglig synspunkt.

Gruppen, som har jobbet med dette i snart ett år, er sammensatt av noen av de arkitektkontorene som er ledende på BIM kompetanse. Et av resultatene av arkitektgruppens arbeid er at flere av andre bransjer også har etablert tilsvarende grupper. I løpet av høsten vil det bli samlet en tverrfaglig gruppe som kan forhandle frem legitime avtaler.

Arkitektbedriftene vil stille med en liten arbeidsgruppe i den tverrfaglige brukergruppen. I tillegg skal det etableres BIM brukergrupper som skal bidra med evaluering av arbeidsgruppens resultater.

Les om Akershus Universitetssykehus og BIM