Lederskiftet har vært planlagt i lang tid og Rambøll Gruppens styre er nå glad for å presentere den beste kandiaten i rollen som Bligaard Pedersens etterfølger.

- Med Jens-Peter Saul i spissen får Rambøll rett mann i arbeidet med å utvikle virksomheten videre, uttaler styreleder i Rambøll Gruppen, Peter Højland.

Jens-Peter Saul kommer fra Tyskland og er utdannet ingeniør fra universitetet i Hannover. Han har gjort karriere i Siemens siden 1996, sist som CEO for Siemens Wind Power og tidligere blant annet som direktør for Siemens Energy i Storbritannia og regionene Nord- og Vest-Europa.

Globale ambisjoner
Rambøll har vært gjennom en imponerende utvikling under Flemming Bligaard Pedersens ledelse og har fra å være en dansk virksomhet med cirka 800 medarbeidere vokst til nesten 10 000 medarbeidere i mer enn 20 land.

Og ambisjonene er fortsatt høye:
- Vi skal sikre at virksomheten får utnyttet sin størrelse, flerfaglighet og kapasitet slik at Rambøll på sikt blir en global aktør, sier styrelederen. Den videre utviklingen av Rambøll i dagens utfordrende markedssituasjon, stiller høye krav til den nye toppsjefen. Jens-Peter Saul har både global forståelse og erfaring fra å lede en internasjonal aktør. Jeg er overbevist om at han har den riktige kombinasjon av visjoner, erfaring og forståelse for Rambølls ekspertise og verdier til å kunne innfri virksomhetens strategiske mål, sier Højland.

Jens-Peter Saul starter i Rambøll tidlig i 2012.