Skolen, som ligger i Åsgårdstrand, brant ned våren 2010 og skal nå gjenoppbygges i en totalentreprise. Kontraktssummen er på 128,5 MNOK og inkluderer drift og vedlikehold i fem år.

Total størrelse på den nye barneskolen blir 6 100 m2. I tillegg skal det bygges en ny varmesentral med geovarme og gasskjele. Oppdraget omfatter også utearealer.

Skolen er planlagt som en inneskole. Det betyr at det etableres egne garderober hvor elevene henger av seg yttertøy og skifter til innesko. Dette gir bedre inneklima, enklere renhold og mindre slitasje på bygget.

Erfaren skolebygger
Dette er det andre store skoleprosjektet Raaen Entreprenør gjennomfører for Horten kommune i løpet av de siste to årene. Prosjekt Sentrum skole med rehabilitering og nybygg er snart ferdig, og daglig leder Petter Kveil er glad for at Raaen Entreprenør snart skal i gang med nok et skoleprosjekt.

– Det er helt i tråd med vår visjon om å være Nordens samfunnsbygger. I tillegg er timingen for det nye skoleprosjektet helt perfekt i forhold til ressursene som nå blir tilgjengelige fra prosjektet ved Sentrum skole. Vi vil også dra nytte av at medarbeiderne har relevant erfaring, sier Petter Kveil.

Elementet med drift og vedlikehold i fem år skal håndteres av Raaen Entreprenørs egen byggserviceavdeling.

Prosjekteringen starter opp i disse dager og prosjektet skal være ferdig høsten 2013. Arkitekt er Re Arkitektur AS.