Hver av boligene har en salgspris på cirka 2.400.000 kr, oppvarmet BRA er 104 kvm, tomtestørrelsen og beliggenheten på Østenbulia feltet på Myra er helt ordinær. Boligene har meget god ventilasjon og halvparten så stort energiforbruk sammenlignet med et hus bygget etter dagens tekniske forskrift TEK10.

Oppvarmingen av tappevann og comfortvarme er det en luft-til-vann varmepumpe som håndterer. I tillegg holder den tette og godt isolerte bygningskroppen en stabil innetemperstur på egenhånd.

Prosjektleder i Skanska Arendal, Roald Rasmussen sier kundene ikke har vært skeptiske til passivhus.

- Ikke i det hele tatt. Selv om hver bolig koster 70-80.000 kr ekstra etter at Enova tilskuddet er trukket fra, har kundene kjøpt villig og raskere enn på andre prosjekter vi har. Det lave energiforbruket har telt mye for dem. Strømregninger er tydeligvis noe folk flest er opptatt av, sier Rasmussen.

Når det er første gang man bygger noe som er bedre enn det man pleier, knyttes det ekstra spenning til resultatet.

- Det er ikke noe problem å bygge passivhus. Tetthet og enkelte løsninger er mer utfordrende enn før, men veldig overkommelig. Vi traff innenfor kravet på første trykktesting. Det kreves skikkelig håndverk som husbygging alltid bør gjøre sammen med bistand fra konsulenter på energisiden, sier Rasmussen.