Konferansen PassivhusNorden 2012 vil samle byggenæring, forskningsmiljøer og representanter fra myndighetene i alle nordiske land for å finne ut av hva som er «state of the art» av energi- og miljøvennlig byggeri. Dette er andre gang konferansen arrangeres i Norge.

Fra lavenergibygg til plussenergibegyggelse
Hovedtemaet for konferansen er «Fra lavenergibygg til plussenergibebyggelse». Godt dokumenterte prosjekter og ambisiøse rehabiliteringer vil vies ekstra oppmerksomhet. Passivhuskomponenter i det nordiske markedet blir vist frem og konferansen har satt av plass til en større utstilling.

Sentrale tema for øvrig er bygningssfysikk, inneklima og komfort, brukerfokus, metoder for planlegging, beregninger og simulering samt energiforsyning i passivhus og større utviklingsprosjekt.

Utviklingen fremover går mot plussenergibebyggelse, og det er naturlig å se igangsatte og planlagte prosjekter opp mot den forskning og utvikling som skjer på nullutslippsbebyggelse og bærekraftsvurderinger knyttet til implementering av passivhus.

Hva skal til for å oppnå markedsgjennombrudd for passivhus og plussenergibygg? Kan det pekes på kriterier for suksess? Det nordiske perspektivet vil heller ikke bli glemt.

Kilde: Lavenergiprogrammet