Blandebatterier og armaturer fra Tapwell har lenge vært et betydelig innslag i Oslo VVS Senters sortiment. Nå har baderomsbutikken på 1200 m2 også gitt større plass til baderomsmøbler fra Haven. 

- De fleste kjenner til produktene fra Tapwell, og det var naturlig for oss også satse på tilhørende baderomsmøbler fra Haven, sier Lars Henrik Andresen, daglig leder i Oslo VVS Senter.

Topp kvalitet

- I og med at selskapet er en del av den svenske Tapwell-gruppen, er jeg veldig trygg på at dette er topp kvalitet. Deres konsept er også sammenfallende med vårt om å skape gode og komplette baderomsmiljøer det er enkelt for kundene å forholde seg til. 

Den nye utstillingen inkluderer også fliser fra Brickmate for å lage en komplett utstilling, men selges ikke i VVS-butikken, påpeker han. 

- Vi har lenge hatt et samarbeid med Norfloor på fliser. Det vil si at våre utstilte produkter fra Brickmate og andre flisleverandører, må handles hos Norfloor - landets eldste og ledende fagkjede for fliser.

Saken fortsetter under bildet:
Oslo VVS Senter - lang vegg med Haven møbler-1.jpg

En hel langvegg er satt av til Haven møblene i butikken til Oslo VVS Senter i Oslo. 

Første Haven-forhandleren i Norge

Det er fire år siden Oslo VVS Senter tok inn de første møblene fra haven, som den første forhandleren i Norge. Siden har mange kommet etter, landet over. 

- De spurte om vi var interessert i å ha en slik utstilling hos oss, som jeg ser på som en fin måte å styrke samarbeidet vårt på. At vi er først ute også for dette konseptet, viser jo at vi har opparbeidet en god posisjon og stor tillit. Det er gøy at vi har fått en slik rolle, og at vi med det skiller oss ut fra øvrige butikker. Dessuten er dette i tråd med våre ønsker om å fornye oss jevnlig. 

- Og det ligger naturligvis en kommersiell tanke bak det fra begge parter. Alt handler om å skape omsetning og resultater. Vi kan ikke ha produkter utstilt for leverandører om ikke våre kunder vil ha dem. Derfor må vi hele tiden velge hvem som kommer inn og hvem som må ut. 

- Når det gjelder Haven, har produktene for lengst fått godt innpass i det norske markedet og selger jevnt og godt.

Håndplukker samarbeidspartnerne

Alexander Sanneland, salgssjef for Haven System i Norge, er svært fornøyd med synligheten de har fått hos Oslo VVS Senter. Han kan fortelle at Haven ble etablert av Tapwell Group i Sverige i 2019, med egen fabrikk utenfor Halmstad. 

- Selskapet er veldig opptatt av «kortreist produksjon». Treplatene skjæres ut i Sverige, skuffene produseres i Sverige og finéren legges på i Sverige. Ellers satses det på europeisk kvalitet hvor leverandører av porselen og benkeplater er håndplukket i Italia og Spania. 

Han kan fortelle at Haven ble tatt i mot med åpne armer i nabolandet, og fikk raskt en god posisjon i markedet. Sanneland ble ansatt i fjor, og har ført til en vesentlig oppsving også i Norge. 

- Ja, vi er svært fornøyde med utviklingen, og har nå satt i gang en offensiv vi har stor tro på. Når vi nå har fått 26 meter utstilling her i Oslo, og flere forhandlere vil komme etter. Vi har imidlertid ikke som mål å være overalt, men håndplukker de som skal representere oss. Det betinger blant annet at de stiller ut våre produkter og ha samme tankegang som oss i forhold til å tilby komplette løsninger.

Genererer mange salg

I Sverige har modellen generert godt med salg, forteller han. 

Saken fortsetter under bildet:
Tapwell + Haven -1.jpg

Tapwell, Haven og Brickmate stilte med grilltelt og masse godsaker til de besøkende under lanseringen av det utvidede samarbeidet med Oslo VVS Senter. Fra venstre ser vi Alexander Sanneland, Haven, Andre Andersen, Tapwell, Leif Erik Haaland, Tapwell, Johan Lindholm, Brickmate, og Bastian Lønn, Brickmate. 

- H2-serien, som det er utstilt flest av her i Oslo VVS-senter er den vi selger aller mest av. Det er en eksklusiv modell med flott finish, og som blir stadig mer etterspurt også som standardprodukter i byggeprosjekter. Utbyggerne ser at produktene løfter inntrykket av rommet, som bidrar til økt attraksjon. 

- Men også den mer klassiske H3-serien blir stadig mer etterspurt både hos forbrukere, utbyggere og interiørarkitekter. Det viser at vi har truffet veldig bra på designet.