Det siste året har det vært litt stillere rundt Oras Armatur en det pleier. Mye har skjedd siden man besluttet å flytte produksjonen ut av Norge, og man gikk til det skrittet at den norske virksomheten skulle flytte hele sin salgs- og kundeorganisasjon til Oslo. I tillegg har Oras Armatur jobbet med å implementere Hansa produktene i deres sortiment.

Alt på plass
- Nå har puslebitene falt på plass, og vi var fra 1.oktober blitt en samlet enhet i Oslo med rundt 20 ansatte. Vi har opprettet en solid stab, og vil fra nå av betjene alle våre kunder herfra. Vi har fått flere nye dyktige medarbeidere, og sammen med oss gamle traverne i Oras Armatur, utgjør vi nå en meget slagkraftig og bra miks. Vi har også etablert og investert i et stort delelager i Oslo for å være tettere på markedet, sier Lars Erik Fossum, Country Manager i Oras Armatur.
- Vi skal gjøre alt for å serve våre kunder på samme måte som tidligere. Med de ressursene vi har i historisk kompetanse, skal våre kunder fortsatt bli tatt veldig godt vare på. To av medarbeiderne som jobbet ved Leksvik er med oss videre, og ukependler. Så våre kjerneverdier som er bærekraftighet og god service er ivaretatt.

Tidligere sjef i Norge, Thomas Hanche-Olsen har tatt over som nordisk sjef for Oras Group.

Storsatsing på VVS-dagene
Under VVS-dagene som går neste uke på Lillestrøm kommer Oras Armatur til å satse stort. Kranleverandøren slår til med en stand på hele 150 kvadratmeter.
- Vi gleder oss til VVS-dagene, og satser i år mer en vi har gjort noen gang tidligere på messen. Standen vår blir på hele 150 kvadratmeter. Der kommer vi til å presentere det tyske kvalitetsmerket Hansa for første gang sammen med Oras produktene. Vi anbefaler rørleggerne å komme innom standen, da vi også har en spennende konkurranse gående tre dager til ende, sier markedskoordinator Terese Lunde.

Relansering av Oramix
Oras Armatur vil også bruke VVS-dagene til å presentere en nydesignet utgave av deres populære dusjkran Oramix.
- Vi vil vise dusjkranen Oramix under messen. Den har kommet i en slankere utgave og et mer tidsriktig design. Men kranen inneholder akkurat de samme egenskapene som tidligere modeller, sier Fossum.
- Vi har spurt fagfolk om råd, og alle ting er blitt vurdert med tanke på funksjon, og størrelse. Vi har fått klare tilbakemeldinger, så derfor er ikke så mye forandret. Blant annet sitter mengderattet der det alltid har vært, og man ønsket ikke vendbar hendel. Kranen er like robust som tidligere, og med trykkstyring, påpeker Fossum.

Oramix er på vei ut til grossistene i disse dager og vil være tilgjengelig for rørleggeren ute i butikk til uken.