En av nyhetene fra selskapet er en takmontert varmevifte med vannbåren varme.

- Varmeviften SWT benyttes til oppvarming av inngangspartier, lager, industrilokaler, verksteder, idrettshaller, garasjer og butikker. Den monteres i tak og den lave byggehøyden gjør at SWT også kan bygges inn i undertak. Varmeviften SWT har et robust design i hvitlakkert stålplate, forteller salgs- og prosjektingeniør Helge Myrvold til VVS-Forum.

Neste nyhet Myrvold kan vise frem er den intelligente varmeviften SWH for vanntilkobling.

- SWH er en intelligent varmevifte med svært lavt lydnivå og som takket være den innebygde helautomatiske reguleringen er svært brukervennlig. Reguleringen SIRe er viftens hjerne og muliggjør en rekke fleksible løsninger som sammen med våre komplette ventilpakker gjør SWH til en særdeles energibesparende varmevifte, sier han.

SWH tilpasser seg automatisk etter forutsetningene i lokalet. Med den innebygde intelligente reguleringen samler SWH inn informasjon og registrerer temperaturen i lokalet og utendørs. SWH tilpasser deretter oppvarmingen etter de rådende forutsetningene i lokalet.

- SWHs innebygde regulering SIRe finnes i ulike nivåer. Velg et nivå som passer til nettopp dine behov. SWH styrer seg selv automatisk – du velger selv når og hvordan den innstilte driften skal kunne endres. Vi tilbyr også et bredt sortiment av tilbehør som kan kombineres på ulike måter for å skape en enda mer kundetilpasset oppvarming. For eksempel blandeskap som kombinerer varme og ventilasjon, eller et drypptrau som gjør det mulig å kjøre varmeviften med kjøling, sier han.

Myrvold mener at det lave lydnivået er SWH markedets mest stillegående varmevifte og kan derfor installeres der varmevifter normalt ikke brukes. Med SIRe innebygd reguleres varmeviften automatisk så effektivt som mulig, noe som gjør at lydnivået aldri blir høyere enn nødvendig. Ved normal drift kan lydnivået være så lavt som 35 dB, som kan sammenlignes med et stille kontor eller bibliotek der lydnivået pleier å ligge på ca. 40 dB.

- Med den innebygde reguleringen SIRe er SWH enkel å bruke og den styrer oppvarming og viftehastighet helt automatisk. En brukervennlig kontrollenhet og varselfunksjoner i kombinasjon med en viftemotor som er tilgjengelig fra utsiden, gjør SWH servicevennlig. Smarte supportmenyer og alarmhistorikk gir mulighet for å få rask hjelp med diagnostikk og tiltak hvis noe skulle gå feil, sier Helge Myrvold.

Og til slutt introduserer Frico en ny generasjon intelligente luftporter og varmevifter.

- Våre luftporter og varmevifter blir smartere og får ny funksjonalitet med den nye reguleringen SIRe. Gjennom å lære seg forholdene i omgivelsene passer SIRe på å holde komforten høy og energiforbruket lavt. Med Eco mode kan man dessuten øke energieffektiviteten ytterligere med besparinger opp til 35 prosent, sier han.

Ifølge Myrvold finnes reguleringen SIRe integrert i luftportene AR3500 og AD Corinte. Det gjør at luftporten nå blir proaktiv og passer på å ligge steget foran. Reguleringen passer på at luftporten er forberet på forandringer i ute temperaturen og den lærer seg eksakt hva som skjer i entreen slik at luftporten alltid er forberedt på å kjøre i gang for fullt så snart døren åpnes.

- SIRe finnes installert i varmeviften SW, noe som gjør at viften ikke forbruker mer energi enn nødvendig. Lavvoltsstyring og kalenderfunksjon er noen av nyhetene. Man kan også få en enkel og sikker ventilasjonsløsning med blandeskap, der styringen er helautomatisk og en innebygget frostvakt forhindrer at vannbatteriet fryser i stykker, fastslår Myrvold.

- De ulike komponentene leveres sammen og kobles enkelt sammen. Systemet kontrollerer selv at alt er korrekt og at det fungerer. Takket være forinnstilte fabrikk innstillinger er det enkelt å kjøre i gang luftporten eller varmeviften så fort systemet er på plass, avslutter han.

Produktene ble for øvrig vist på Fricos stand under VVS-dagene i forrige uke.

Kort om Frico
Frico er den ledende leverandøren av luftporter, varmestrålere og varmevifter i Europa. Frico har utviklet og produsert produkter for oppvarming siden 1932. Frico Group består av Frico AB samt ni datterselskaper og representasjonskontor rundt om i Europa. Disse finns i Norge, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Holland, Østerrike, Russland, Spania og Kina. Frico har også distributører i sammenlagt 50 land rundt om i verden. Frico inngår i dag i Systemairkonsernet med hovedkontor i Skinnskatteberg og ca 1900 ansatte rundt i verden.