Belimo lanserer i disse dager sitt nye smart konsept med serviceverktøy for nye VAV-Compact regulatorer med NFC-grensesnitt.
- Med en smarttelefon ute på anlegget kan man nå stille parametere i vår nye VAV-Compact regulator via det innebygde NFC-grensesnittet. Appèn gjør det mulig å tilpasse relevante parametere, for eksempel å endre V'max / V'mid / V'min verdi innstilling og avlese faktiske øyeblikks verdier samt sett punkt verdier, sier Johan Brevik i Belimo  Automation AS i en pressemelding.

Grensesnittet som benyttes er altså NFC (Near Field Communication) teknologien som er et midlertidig trådløst kommunikasjonsmiddel. Det betyr at det ikke er en permanent ekstern tilkobling. De to NFC-enhetene er plassert over hverandre. Energien som kreves for dataoverføringen er produsert av et magnetisk felt.

- Med smarttelefon app’en «Belimo NFC Assistant» har vi et nytt trådløst grensesnittet mot de nye VAV-Compact regulatorene via NFC-grensesnittet. Det allerede velkjente ZTH- serviceverktøyet og PC-Tool’n kan fortsatt kobles til via PP-tilkobling og den innebygde service kontakten, forteller Brevik videre.

I følge Brevik er dette en svært enkelt verktøy som utføres kun med telefonen.
- Når man skal lese data holder man bare smarttelefonen opp mot VAV-Compact regulatoren, og kontroll av data settes i gang. Ønsker man å redigere, er det bare å ta vekk telefonen, og gjøre de nødvendige endringene. Deretter holder man bare opp telefonen mot regulatoren igjen, alle redigerte data overføres.

Kan også utføres når VAV-Compact er strømløs, og som gir en effektiv igangkjøring og testing av enheten.

Nyheten blir å finne på standen til Belimo under VVS-dagene.