Med dette kjøpet styrker Exhaustosin posisjon på markedet for store ventilasjonsaggregater.

Moderne bygg blir stadig tettere og bedre isolert, og for å sikre et godt inneklima kreves det effektiv ventilasjon. Dette er en vesentlig årsak til at Exhausto, med sine innovative ventilasjonsløsninger, gjennom mange år har bygd opp en betydelig markedsposisjon. Med
Novencos produkter får Exhaustos kunder et utvidet produktprogram – særlig på markedet for store ventilasjonsaggregater – og det blir mulig å selge komplette løsninger, noe som gjør det enkelt for kundene, skriver Exhausto på sine hjemmesider.

Steen Høier, kommersiell direktør ved EXxhausto, er derfor begeistret for det nye oppkjøpet:
- Med kjøpet av Novencos landbaserte ventilasjonsforretning har vi markedets sterkeste produktprogram. Ikke bare får vi tilgang til et produkt som vi tidligere ikke har kunnet tilby i Danmark, men vi får også mulighet til å styrke vår posisjon, spesielt på de øvrige nordiske markedene. Novencos ventilasjonssentraler, som markedsføres under varemerket Climaster, er en ekstremt energieffektiv ventilasjonsløsning og er derfor ytterst velegnet i prosjekter hvor der stilles store krav til miljøvennlige løsninger.

Etter overtakelsen av Novencos landbaserte ventilasjonsforretning vil det i tiden som kommer bli opprettet 15–20 nye arbeidsplasser på Exhaustos fabrikk i Langeskov.

Exhausto ble overtatt av kapitalfondet Axcel i desember 2012. Kjøpet av Novencos landbaserte ventilasjonsforretning er et viktig skritt i det pågående arbeidet med å styrke virksomhetens markedsposisjon.