Det er meningen at utvalgte konsulentselskaper i en programperiode på tre år skal bidra til å løfte VA-bransjen. Konsulentene skal inn i prosjektene, men disse skal gjennomføres innenfor Norsk Vanns prosjektsystem.

Norsk Vann kommer til å velge rådgivere på bakgrunn av en anbudskonkurranse som allerede er utlyst på Doffin/TED. Fristen for å innlevere tilbud er satt til 8. april.

Etter planen skal Norsk Vann vurdere søknadene i løpet av april.

Norsk Vanns intensjon er å inngå parallelle rammeavtaler med tre firmaer på to tilbudsområder: Tradisjonelle VA-tekniske prosjekter «ikke (VA)-tekniske prosjekter. Det siste vil gjelde mer organisering, økonomi, rekruttering etc.

- Vi er ute etter de beste rådgiverne som finnes. Det betyr i praksis personer som har utredningskompetanse på nasjonalt nivå, generell VA-kompetanse og spesiell erfaring og kompetanse innenfor de aktuelle satsingsområdene, heter det fra Norsk Vann sin side.

Norsk Vann har tidligere ikke gjort dette tidligere og er spente på responsen, men håper på gode tilbakemeldinger da dette burde interesse ganske mange.