Det nye produktbiblioteket til Novapoint VA har støtte for 64-bit programvare og er allerede tilgjengelig på markedet i første versjon. I løpet av sommeren vil det elektroniske biblioteket fortløpende oppdateres og inneholde stadig nye produkter og leverandører. Uten merkostnad for eksisterende VA-kunder!

– På sensommeren vil det nye produktbiblioteket omfatte alle aktuelle produkttegninger fra samtlige viktige leverandører i VA-markedet, opplyser Roger Nilsen, markedsansvarlig for Novapoint VA i Vianova Systems.

– Vi jobber iherdig med å oppdatere biblioteket og har fått kontrakt med alle ledende produktleverandører om dette, sier han.

– Kundene vil nå på en enkel måte kunne få tak i produkter fra alle leverandører og bruke disse direkte i sin prosjektering. Produktene hentes fra en leverandørmeny og settes direkte inn i konstruksjonstegningen.

Planen er at leverandørene i fremtiden selv skal kunne legge inn sine ”produkter” i produktbiblioteket og holde produktinformasjonen oppdatert.

3D- og BIM-klar

Biblioteket er i første versjon basert på dwg-filer, hovedsakelig i 2D, men allerede i neste versjon over sommeren kommer nye funksjoner, tabeller og mer 3D.

Vianova Systems jobber også med å lage støtte for åpne formater – inkludert utvekslingsstandarden IFC – felles for alle Novapoint fagmoduler.

– Vi er med andre ord klare for å ta i mot alle leverandører som vil skape gode 3D-modeller, frister Roger Nilsen, som understreker at biblioteket også vil inngå i Vianova Systems neste generasjon BIM-baserte prosjekteringsplattform Novapoint 19DCM, som etter planen skal lanseres til høsten.

Novapoint 19DCM vil få et åpent, integrert og altomfattende 3D produktbibliotek som vil være felles for samtlige fag – med alle de tverrfaglige fordelene det innbærer.
 
Novapoint VA er verktøyet til å konstruere VA-prosjekter, både i plan og profil, tverrsnitt, enkle kumskisser og i 3D. VA-modulen, som bygger på norsk standard NS3420, er enkel i bruk og gjør konstruksjons-hverdagen både effektiv og morsom. Kan du AutoCAD – kan du bruke Novapoint VA, er erfaringen.

VA-verktøyet er tilpasset vanlig arbeidsmetodikk for fremstilling av vann- og avløpsprosjekter. Man trenger med andre ord ikke endre innarbeidede arbeidsvaner.

(Kilde: Vianova Systems og Innodesign)