Filtermediet er spesielt utviklet for EcoFlow, og gjennom internt utviklingsarbeid har Interfils egen FoU-avdeling greid å optimalisere firmaets spesielle poseform ytterligere.

Resultatet er et ventilasjonsfilter med marginalt starttrykkfall og et svært lavt gjennomsnittstrykkfall.
Trykkfallet i EcoFlow er presset til det ytterste - samtidig som filteret holder filterklasse F7 (EN779:2002).

- Filteret har ekstremt lavt energiforbruk under bruk, og det endelige regnestykket sier sitt: du kan faktisk spare over 20% av energikostnadene under bruk ved å veIge EcoFlow i stedet for konkurrende posefilter med samme filterklasse og areal sier markedssjef Tormod Sperstad i Interfil.

EcoFlow har et trykkfall som gir minimale driftskostnader i et ventilasjonsanlegg, og et bevisst valg av mest mulig fornybare råvarer, som også er fraktet over kortest mulig avstander, gir et hyggelig miljøregnestykke totalt.

- Derfor nøler vi ikke med å karakterisere EcoFlow som markedets mest miljøvennlige ventilasjonsfilter.
Der andre produsenter velger oljebaserte råvarer, satser Interfil AS på fornybare ressurser. Den stabile ytterrammen er laget av ubehandlet furu. Rammen er gjennomtestet i reelt miljø og er dokumentert sikker mot muggsoppvekst. Innerrammen er produsert av papp sier Sperstad videre.

EcoFlow er 100% forbrennbart, og kan derfor også brukes som energikilde etter bruk.

Produksjonen av EcoFlow er underlagt streng kvalitetskontroll. Interfils egen testrigg benyttes for kontinuerlig kontroll av både filtermedie og ferdig produkt. I kontrollene inngår blant annet partikkeltest, trykkfallstest og test av andre vitale data.