Vi svinger av riksvei 42 og styrer vogna ned mot Egersund sentrum hvor vi har en avtale med familien Shelby.

Først litt dialekt-opplysninger: Egersundere har en særegen dialekt som lett gjenkjennes av andre rogalendinger. Det mest karakteristiske er at de bruker ordet «okka» når de mener «vår» for eksempel «okka by» i stedet for «byen vår». Et annet særpreg er at konsonantene k og t er mye «kvassere» enn lenger nord i Rogaland. Samtidig er Egersund den kanskje eneste plassen der -e endingene er bevart i bestemt form flertall for enstavelses hunkjønnsord: For eksempel ei ånd – ånde (Ei And – anda), ei skjei – skjeie. (Wikipedia).

Egersundere har en særegen dialekt som lett gjenkjennes av andre rogalendinger. Her vil jeg gjerne supplere Wikipedia; Egersundere har en særegen dialekt som ikke fullt så lett gjenkjennes av østfoldinger.

Etter fem minutter med daglig leder Erik Shelby og Kjell Østerbrød har jeg notert følgende på blokka; Sympatisk, imøtekommende. Google translate.

Egentlig burde Thor-Jostein skrevet denne saken. Han er fra Egersund.

Men jeg skal gjøre et forsøk.

Shelby Teknikk AS er en familiebedrift med 13 ansatte som ble etablert i Egersund i 1968. De leverer designprodukter til VVS-bransjen, arkitekturdetaljer og sanitærløsninger til industrien. På toppen sitter Erik som daglig leder.  Han tok over etter sin far Jens. Jens er i dag 82 år, men er fortsatt aktiv i selskapet.

Shelby er ingen stor aktør i den norske vvs-bransjen. Målet er heller ikke å bli størst. Målet er å ha veldig gode produkter og fornøyde kunder. – Heller en stor fisk i en liten dam, enn en liten fisk i en stor dam, sier Erik.

Men er det mulig for en liten leverandør å overleve på sikt? – Hvis vi har produkter som folk vil og må ha, så går det, sier Kjell Østebrød.

Og produktene vil folk ha. I fjor omsatte selskapet for nærmere 40 millioner kroner.

Du møter Shelby Teknikk på VVS-dagene 2014.

Følg bloggen og VVS-dagene 2014 her
www.vvs-dagene.no/feed