Den nye toppsjefen tar oss vel i mot på sitt hjørnekontor i Caverions hovedbase i Oslo. Ulastelig antrukket i grå dress møter vi en sindig kar som virker ustresset og komfortabel med situasjonen, selv om det har vært krevende måneder siden Gaaserud først ble konstituert i stillingen og deretter fikk den på permanent basis 1. mars i år. Caverion har hatt og fortsatt har utfordringer som må løses.

- Dette året blir et  ryddeår for oss, et år preget av omstillinger. Vi går forhåpentlig med overskudd i år også, men bunnlinjen blir ikke i nærheten av det vi ønsker. Vi er i gang med en endring som vi skal komme styrket ut av, mener Knut Gaaserud.

Endringer vil komme
De første forandringene har vi allerede sett. Service og Prosjekt er styrket og gradvis vil Caverion gjøre andre endringer i organisasjonen, slik at man med større slagkraft skal møte fremtidens krav i markedet.

- Med ca. 35 000 kunder  har vi et stort potensial, men vi må i større grad utnytte kundebasen og utvikle kunderelasjonene på en bedre måte. Vi skal kort og godt kommunisere bedre med kundene. Vi skal invitere kundene til statusmøter; en dialog for å finne ut om alt fungerer eller om det er noe som må rettes på. Er det feil og mangler skal vi være raske med å rette på disse. Vi har litt å hente på dette feltet også, selv om vi får mye skryt av kundene. Men fremfor alt er dette også en flott anledning til å få markedsført alle våre fagområder, påpeker Gaaserud overfor Caverions eget magasin Partner+.

Endringsprosesser
Knut Gaaserud har bred erfaring fra næringslivet og han kjenner Caverion fra innsiden etter å ha jobbet i selskapet siden 2004. Gaaserud har vært konsulent for selskapet, ansvarlig for serviceutvikling, AV (Audiovisuelle løsninger), informasjons- og kommunikasjonssjef og markedsdirektør før han ble konstituert som administrerende direktør rett før jul i fjor. Før Knut Gaaserud tråkket over dørstokken til YIT, som det het den gangen, hadde han blant annet rukket å studere til sivilingeniør ved NTH i Trondheim, jobbe i Andersen Consulting, Cell Network samt  Thommessen & Co.

- Jeg har alltid likt å jobbe med prosesser og endringer. Flere av de stedene jeg jobbet tidligere arbeidet jeg mye med nettopp dette og den erfaringen drar jeg stor nytte av i dag. Jeg er opptatt av de gode prosessene og de skal vi ha mange av i Caverion, sier Gaaserud bestemt.

Nå må ingen forledes til å tro at den nye toppsjefen er en maktarrogant fyr som skal tre beslutninger nedover hodet på de ansatte i Caverion. Knut Gaaserud beskriver seg selv om en leken person, en person som ønsker involvering og at man sammen skal finne gode beslutninger og løsninger sammen - til det beste for konsernet og for kundene. Det skal og må vi tro ham på.

Ønsker å være tydelig
- Jeg vil forsøke og være tydelig som leder. Jeg skal stake ut kursen og argumentere godt for retningen vi skal gå, for på den måten blir det også enklere for de jeg har rundt meg til å forstå hvorfor vi må treffe tiltak, sier han.

Knut Gaaserud mener at fremtiden for Caverions del ser lys ut. Han har klokketro på at Caverion i Norge allerede neste år skal levere stabile resultater, og at Caverion fortsatt skal være et godt sted å arbeide. Gaaserud hadde aldri takket ja til toppjobben i Caverion uten at han var rimelig trygg på at det var mulig å få en velfungerende organisasjon til å fungere enda bedre.

- Jeg gleder meg faktisk ofte til å gå på jobb!. Det er et privilegium å arbeide sammen med så mange kompetente medarbeidere over hele landet. Jeg ønsker å bidra til positiv utvikling over tid.

Sover godt om natta
- Tynger presset fra eierne og mister du nattesøvnen med tanke på at du har ansvaret for 3 500 ansatte?
- Det er et stort ansvar, men med målrettet og effektiv jobbing skal Caverion fremstå i god skikk og i årene som kommer. Jeg sover godt om natta og har den gode egenskapen at jeg er relativt flink til å koble av. Jeg kunne ikke ha tatt denne jobben om ansvaret hadde plaget meg for mye i hverdagen, fastslår Gaaserud.

Det er mange måter å koble av på. Knut Gaaserud har valgt å gjøre det sammen med familien og føre et aktivt liv ute i friluft. Innetrening er ikke noe for 46-åringen som er født i Sveits, men som er vokst opp i Oslo. Senest for noen uker siden var han på krepsejakt sammen med sønnen. Han elsker å gå på ski, sykle og være ute i naturen.  Birken er gjennomført både på ski og sykkel – med gode kollegaer gjennom Caverions flotte fellesopplegg.  Fotballsparkingen fra guttedagene er historie, for løpingen etter fotballen er erstattet med andre former for trening og aktivitet. Blant annet er Knut Gaaserud hekta på å bestige fjelltopper.   Knut Gaaserud har altså ikke bare klatret til topps i næringslivet, for han klatrer også til toppen av Norges største fjell. 215 av 230 norske fjelltopper over 2 000 meter har Knut Gaaserud besteget. Nå sikter han seg inn på å ta med seg de siste 15 toppene.

Til topps
- Jeg ønsker på sikt å bestige de siste 15 fjelltoppene over 2 000 meter, men det handler om sikkerhet og mentalt fokus. Det kreves forberedelser og tiden har vært knapp de siste årene, så vi får se hvordan dette går.
I utgangspunktet er Caverions strategi at de skal hente 70 prosent av inntektene fra servicemarkedet, mens de resterende 30 prosentene skal komme fra prosjektmarkedet. Et marked som er krevende og ikke så forutsigbart, men samtidig et segment som det er viktig å jobbe i. Av den grunn vil flere medarbeidere nå jobbe tettere sammen i større prosjektavdelinger, for å kvalitetssikre salgsjobben, prosjekteringen og ikke minst selve gjennomføringen.
- Vi er rimelig sikre på at større enheter vil gi oss den styrken og kompetansen som er nødvendig i prosjektmarkedet. Kravene til gjennomføringen blir stadig høyere, så vi må hele tiden henge med og foreta forandringer på dette området, sier en stolt og engasjert Caverion-sjef.

FAKTA:
NAVN: Knut Gaaserud
STILLING: Administrerende direktør
ALDER: 46 år
BOSTED: Oslo
FAMILIE: Gift, to barn
AKTUEL: Ny administrerende direktør fra 1. mars 2013