- Jeg savnet bransjen og menneskene her. Ventilasjonsbransjen er liten, gjennomsiktig og tett, alle kjenner alle, mener Lars som opprinnelig er elektromann.

Salgsingeniør Lars Jåstad skal fremføre dikt av forfatter Jon Hjørnevik:
[v:29]

Nå er den tidligere TROX Auranor og F-Tech-mannen med på føre Ventistål helt til toppen av ventilasjonsbransjen. Stikkord for å lykkes med det er menneskelighet, kunnskap og «det lille ekstra».

«Det lille ekstra» er de personlige egenskapene som Lars fikk god bruk for under tiden i rekrutteringsbransjen. Dette kan han.
– Jeg er opptatt av å gi kundene tett og personlig oppfølging, sier Lars uten å ville skryte av seg selv.

Skal du bli en god selger så må du være god med og glad i mennesker. Det er Lars.

Har du alltid vært sånn, spør Thor-Jostein?
- Jeg har alltid brydd meg om mennesker, svarer Lars og fyller opp kaffekoppene.

Lars vokste opp på en gård i Hardanger. Han lærte tidlig å arbeide og med en far som slet med helsa, ble det mange lange kvelder på gården etter skoletid. Men bonde, nei det skulle han ikke bli.

Nå er Lars der han skal være – i ventilasjonsbransjen. Han stortrives.
- Jeg har to kurver i livet mitt som jeg forsøker å styre etter, livskvalitet og levestandard. På et eller annet punkt der ute, så krysser de to linjene hverandre. Det punktet når jeg nok aldri, men jeg er mye nærmere nå enn det jeg var tidligere.

Lyrikk
Det bor en liten ekshibisjonist i Lars. Det er han som sier til Lars at han skal holde taler og takke ja hver gang han får spørsmål om å være toastmaster eller fremføre noe i sosiale lag. Og når Lars skal få opp stemningen så leser han dikt. Som ihuga nynorskmann foretrekker han dikt skrevet av vossingen Jon Hjørnevik og de to dikterhøvdingene Olaf H. Hauge og Jakob Sande.

- Jeg angrer hver gang jeg takker ja, men det er den rusen du får når du er ferdig som gjør at jeg trives med det, smiler Lars som fikk lyrikk inn med morsmelken.

Trives gjør Lars også på messe. I en hall proppfull av kunder er han i sitt ess. I oktober kommer han og Ventistål til VVS-dagene med en stand som dekker drøyt 200 kvadratmeter.

- Jeg syns det er kjempegøy med messe og VVS-dagene er den ultimate minglearenaen vår. Med vår stand så ønsker vi å signalisere at vi er store og at vi vil bli lagt merke til.

Og stikker du innom standen til Ventistål på VVS-dagene og spør pent, så byr nok Lars på et lite dikt også