Stadig flere forstår at Vanndammen gir deltakerne en unik mulighet til å få vite siste nytt innenfor VA-sektoren og det er mulig å få utvidet sitt eget VA-nettverk betydelig. Det er alltid nytt og ikke minst koselig å få utvekslet erfaringer med kolleger fra andre kommuner og andre firmaer.

Oppdatert kunnskap
Det er så langt 215 personer som har meldt seg på årets utgave av Vanndammen og 31 utstillere er påmeldt.
Målsettingen med seminaret er å gi deltakerne oppdatert kunnskap innenfor VA-området, sikre erfaringsutveksling mellom VA-virksomhetene, Vanndammen sal være et sosialt møtested, man skal ha kontakt med studenter og skape et sterkere faglig VA-nettverk i Nord-Norge.

Flere studenter
En av de største utfordringene VA-sektoren står overfor er rekruttering. Dette har www.vvsforum.no rettet søkelys på tidligere. Det er helt avgjørende at unge studenter velger dette fagområdet vil vi stå overfor enda problemer enn i dag. Bakgrunnen for at Vanndammen ble etablert var nettopp å sette søkelyset mot dårlig ingeniørtetthet.

- Ved å invitere studenter til seminaret, der sentrale fagtemaer blir tatt opp, håper vi at flere studenter får interesse for faget og velger dette som fremtidig arbeidsområde, påpeker arrangørene.

En rekke foredragsholdere er invitert til Vanndammen 2012. Blant dem er VA-eksperten fremfor noen, Christen Ræstad. Han skal holde to foredrag.