– Inneklima, energieffektive bygg, energieffektive tekniske anlegg – dette er temaer som VKE er spesielt opptatt av. At VVS-messen er tidenes største, sier Mats Eriksson, administrerende direktør i Foreningen for Ventilasjon, Kjøling og Energi (VKE)

– Entusiasmen er større enn på lenge, og dette dette er tidenes største messe, sier  Bjarne Haugland, daglig leder VA- og VVS-produsentene, VVP.

- NRF ønsker å profilere et av bransjens viktigste servicetilbud, nemlig NRFs produktdatabase som skal tilfredsstille markedets og bransjens nåværende og fremtidige krav til en sådan. Den skal sikre tilgjengelighet av produktinformasjon og således gjøre hverdagen enklere for alle aktørene i VVS- og VA-bransjen, sier Eva Andersen, daglig leder Norske Rørgrossisters forening VVS (NRF).

- Vi tror på større oppslutning en noen gang om fag-seminarene. Og at vi får se nyutviklede produkter. Det er bra at VVS-bransjen viser samfunnsansvar, og går i bresjen for innsamlingsaksjonen med FN-sambandet. Da får man samtidig fokus på det vi tar for gitt her hjemme, men som er en forutsetning for at det moderne samfunn kan fungere som de gjør. Uten kontrollerte sanitærsystem ville vi ikke kunnet leve i våre storsamfunn, millionbyer ville rett og slett være umulig, sier Leif Amdahl, generalsekretær i Norsk VVS energi- og miljøteknisk forening.

–Under årets messe er vi spesielt opptatt av energieffektiv oppvarming og miljøkonsekvenser av alternative løsninger. Messen har energi og miljø som tema, og messedeltagelsen tyder på at bransjen satser på dette, sier Øistein Hagen, daglig leder i Norsk Varmeteknisk forening.

– Nasjonalt får VVS-messen stor betydning for det praktiske miljøarbeidet i Norge. Med erfaring fra ti år i kontrollkomiteen i Norsk Folkehjelp ser jeg den positive betydningen av et fokus på humanitært arbeid. Sanitære forhold har stor betydning for levealder, sykdomsspredning osv. og påvirker mulighet for utvikling, sier Cato Kjølstad, prosjektleder i Norsk Bioenergiforening (Nobio).

– Vi er spesielt opptatt av varmepumpeteknologi og gode systemer, noe som krever både kompetanse og gode produkter. At årets messe er tidenes største, forteller at det er stor interesse for fagfeltet og at feltet er i utvikling, sier Bård Baardsen, daglig leder i Norsk Varmepumpeforening (Novap).

Link til VVS-dagene