Under konferansen skal Lyngsø holde en workshop hun har kalt «How to make indoor climate sexy». Lyngsø forstår ikke hvorfor inneklima i det hele tatt er et tema, det bør være en selvfølge.

– Inneklima handler egentlig om hvordan vi har det. Det er kvaliteter som vi bør søke til fremfor noe negativt vi flykter fra. Hvem vil vel ha hodepine og være trøtte etter en arbeidsdag eller etter å ha jobbert på hjemmekontoret, spør Lyngsø.

Godt inneklima handler ikke om produkter
Hun mener det går an å gjøre inneklima attraktivt, men ikke først og fremst med produktinformasjon.
– La brukerne fortelle sine historier. Hva betyr et godt inneklima for meg og min familie? Du vet, man kan selge samme kopp med kaffe for 5 kr eller 40 kr, alt etter hvordan den presenteres, sier hun.

Inneklima er viktig, men økonomi er viktigere for huseieren
I en spørreundersøkelse fra 2013 blant huseiere i 60- og 70-tallshus i Furesø kommune i Danmark, kom det fram at motivasjonen for å energioppgradere boligen var økonomiske besparelser, bedre inneklima og høyere salgsverdi. De 683 respondentene brød seg mindre om å bidra til å redusere global oppvarming og gjøre Danmark mindre avhengig av energiforsyning utenfra.

Internasjonale eksperter diskuterer inneklima
En rekke foredragsholdere fra inn- og utland vil ta for seg ulike sider ved inneklimaet i bygninger. Det vil bli lagt særlig vekt på å diskutere komfort og helse. I tillegg ønsker InnoBYG å diskutere hvordan inneklima kan bli til god butikk for leverandører, eiere av bygg og samfunnet.

Mer info om seminaret finner du her