Rambøll Gruppens samlede ordrebok ligger på samme høye nivå som ved utgangen av 2008. Rambøll står dermed godt rustet til å fortsette sin strategi om videre vekst, til tross for globale utfordringer. 

- Første halvår har vi i Norge hatt en vekst i antall ansatte med cirka 50 personer, sier administrerende direktør Jan Ove Holmen. Tre nye selskaper er kjøpt opp: Landskapsarkitektene Grønn Strek AS i Kristiansand, A7 Arkitekter i Arendal og Sivilingeniør Morten Fernløf AS i Sarpsborg. Med en omsetning på NOK 480 millioner og et driftsresultat på NOK 39,5 millioner før goodwillavskrivinger er situasjonen i Norge på nivå med 2008-resultatet.

For hele Rambøll Gruppen steg omsetningen ved konstante valutakurser med fire prosent til DK 2.830 millioner. Organisk vekst utgjorde to prosent, mens to prosent kom fra oppkjøpte virksomheter. Den organiske veksten er det først og fremst enhetene i Norge, Danmark, Sverige og Finland samt telekomvirksomheten i India som står bak. Virksomheten er stort sett gjeldfri og har en bevilget låneramme på DK 1 milliard.

Vekst som følge av oppkjøp knyttes til flere mindre oppkjøp i Norge og Sverige i tillegg til årets oppkjøp av indiske IMIsoft. Forringelser i fremmede valutaer, særlig GBP, SEK og NOK har midlertidig gitt en negativ effekt på vekstraten i danske kroner på fem prosent.

Driftresultatet før goodwillavskrivinger utgjorde DK 176 millioner. Driftsmarginalen var på 6,2 prosent. Resultatet før skatt var DK 122 millioner.

Kilde:rif.no