Målet er at resultatet av demonstrasjonsprosjektet skal være en inspirasjon for andre som ønsker å energirenovere og forberede ombygningen av de totalt 550 rekkehusene i Albertslund Syd, ifølge Videncentret i Danmark. Susie Merete Frederiksen fra Videncentret siger:

Rekkehusene i Fiskens Kvarter er renoveret i fem forskellige energiklasser fra BR08 til energiklasse 2020+, som alle demonstrerer hvordan man kan kombinere energi- og økonomisk gjennomførbar teknologi med rasjonelle byggemetoder.

Prosjektet er kommet i stand fordi de også i Danmark står overfor en stor utfordring på renoveringsmarkedet de kommende årene. Det vil derfor være avgjørende at man får utviklet og testet nye økonomisk lønnsomme løsninger som kan anvendes i stor skala.

Bakgrunn
Julen 2007 brant  to av rekkehusene i Bjørnens Kvarter i Albertslund ned til grunnen.

Etter avtale med Landsbyggefonden gjenoppførte BO-Vest de to husene i 2008, og da som demonstrasjons- og utviklingsprojekt for et framtidig renoveringsprosjekt for alle de totalt 550 rekkehus i Albertslund Syd. Målsetningen var å oppnå minimum  lavenergiklasse 2.

Etter dette ble det gjennomført et EU-prosjekt der man renoverte de  6 rekkehuse i Fiskens Kvarter i 5 forskjellige energiklasser, fra BR08 til energi+.

Projektet i Fiskens Kvarter er 2. generasjon av projektutviklingen og det stod ferdig sommeren 2011. Fem av seks hus er utleid, mens det sjette inntil videre holdes ledig  for å kunne brukes til visningsleilighet for publikum og byggenæringen.

Les mer om Masterplansyd her

Skrevet av Veslemøy Nestvold, Lavenergiprogrammet