Tempe VVS har gjennom årene utviklet seg til å bli en av de ledende aktørene i markedet ikke bare i Trøndelag, men hele landet med sin nettbutikk. 

Svein Asbjørnsen har vært daglig leder siden starten, og har gjennom årene bygget opp firmaet til det vi kjenner i dag. Nå er det imidlertid hans barn, Heidi og Svein Ove, som har tatt over styringen. Heidi har trådt inn som butikksjef, mens Svein Ove har overtatt rollen som daglig leder.

- Deres innsats og dedikasjon sikrer at familietradisjonene holdes i hevd, samtidig som at de bringer nye perspektiver og energi til firmaet, forteller Svein Asbjørnsen som fortsatt jobber i bedriften. 

Saken fortsetter under bildet:

Bilde: Slik ser fasaden til Tempe VVS ut i Trondheim. K.Lund AS, eier 50 prosent av Tempe VVS. 

Butikksjef Heidi Asbjørnsen, Tempe VVS
Butikksjef Heidi Asbjørnsen, Tempe VVS

Fokus på synlige produkter

- Samarbeid med dyktige håndverkere er noe av det som skiller Tempe VVS Senter fra mange andre aktører, forteller butikksjef Heidi Asbjørnsen.
Tempe Vvs har valgt å fokusere utelukkende på salg av fysiske vvs-produkter, og tilbyr ikke egne rørleggertjenester. Dette betyr at all omsetning i butikken er salg av fysiske varer over disk eller pr nett. 

- Håndtverkerene som vi samarbeider med, fakturer det arbeidet som utføres direkte til kunden. Men det å være på lag med flere håndverkere lokalt her i Trondheim så har man funnet en fin balanse med å få flere besøk i butikken og derigjennom også kunne gi mer oppdrag tilbake til utførende håndverkere i retur. Samtidig som at det er enkelt for både butikken og kunden vis det skulle bli en service sak i etterkant, sier hun.

Tempe VVS har de siste fem årene hatt stor suksess med "fast pris" på en god del standard produkter som for eksempel skifte av toalett og varmtvannsberedere. Det også i samarbeid med utvalgte håndtverkerfirma i Trondheim. 
- Dette er svært godt mottatt av kundene, og vil bli videreført som en enda sterkere satsing i tiden fremover. Kundene ønsker enkle og oversiktlige løsninger slik at man ser hva man betaler i forkant. Rørleggeren setter også stor pris på dette, da dette er med å gjøre arbeidsdagen for de enda mer rasjonell, og da blir de ekstra fornøyd, forteller Heidi. 

Saken fortsetter under bildet:

Bildet: Tempe VVS satser på en tiltalende butikk som får frem produktene på en fin måte. Her ser vi en fin vegg av betjeningsplater fra Geberit. 

- Å samarbeide med flere rørleggerfirmaer slik vi gjør er en vinn-vinn situasjon, for både rørlegger og oss, og ikke minst for kunden. Lik pris for å montere et produkt burde vært en standard i 2024, påpeker butikksjefen. 

Lars Erik Magnussen, er en sentral person i bedriften og ivrig bransjemann som brenner for VVS-bransjen, og synlige produkter.
Lars Erik Magnussen, er en sentral person i bedriften og ivrig bransjemann som brenner for VVS-bransjen, og synlige produkter, og som så tidlig at netthandel var et veldig viktig supplement til ordinær butikk.

Pionerer på netthandel

For 12 år siden startet Tempe VVS Senter sin første satsning på netthandel. I dag har firmaet en topp moderne e-handelsløsning som gjør det mulig å selge produkter til kunder over hele Norge. Denne kombinasjonen av en fysisk butikk med merkevarer og en effektiv netthandelsplattform har vist seg å være en suksessformel i et konkurransepreget marked. 

- Hadde vi ikke startet digitaliseringsprosessen for 12 års siden så hadde ikke butikken vært den det har blitt i dag, påpeker gründeren av butikken. 
- En annen viktig faktor i vår suksess er fokus på service og tilgjengelighet. Kundene skal aldri oppleve det som vanskelig å få tak i firmaet, noe som har bidratt til å bygge opp en lojal kundebase gjennom årene. 

AI teknologien kommer til å bli en del av hverdagen fremover, og Tempe VVS er i gang med å klargjøre sine løsninger for nettopp det. 
- Hos oss så skal det alltid være enkelt å få tak i oss via telefon, mail osv., men med å bruke AI så vil vi være dekket opp 110%. I dag har vi nye generasjoner med potensielle kjøper, som ønsker å hente inn mye info i forkant av et kjøp for ekstra trygghet. Her er AI en god løsning for å forbedre våre info kanaler, understreker Svein Ove. 

Fremtiden for Tempe VVS

- Rundt oss har vi sett mange dyktige VVS-butikker forsvinne, og kanskje er begrepet "VVS-forretning" og den klassiske blå lagerfrakken snart historie. Men denne endringen har gitt oss enda mer å gjøre. Kundene trenger fortsatt deler til den gamle doen, og når krana lekker, vet de at vi har løsningen. Det som gjør det ekstra spennende er at vi også selger disse løsningene via vår hjemmeside, sier den daglig lederen. 

- Ofte møter vi kunden først på chatten, hvor vi veileder dem og hjelper dem med å finne de rette produktene. Dette fører ofte til en handel. Kort sagt, vi tror at kombinasjonen av en velassortert fysisk butikk med de rette varemerkene, og en effektiv e-handelsløsning, støttet av dagens teknologi, er nøkkelen til suksess i fremtiden.

Saken fortsetter under bildet:

Bildet: Daglig leder Svein Ove Asbjørnsen og far Svein Asbjørnsen

Veien videre ser lys ut for Tempe VVS Senter. Med en kontinuerlig tilpasning til teknologiske fremskritt, planlegger firmaet, å lansere sin egen AI-løsning i 2025. 
- Denne teknologien vil hjelpe kundene enda mer effektivt enn tidligere, og posisjonere Tempe VVS Senter som en innovativ leder i bransjen. Men den personlige servicen til Tempe VVS vil aldri bli nedprioritert av den grunn. Det er bare å ta en telefon så er det hjelp å få, vis man ikke vil møte opp i butikken, påpeker Heidi. 

- Tempe VVS Senter feirer ikke bare 30 år med suksess, men vi ser også frem til de neste 30 årene med optimisme og pågangsmot. Med deres dedikasjon til kvalitet, service og innovasjon, er vi godt rustet for fremtiden avslutter Heidi og Svein Ove.