TESS Drammen har prosjektert og levert en rekke filteranlegg for maskineringsbedrifter i Buskerud og Vestfold. Anleggene er basert på Nedermans serie med Nom oljetåkefilter. Det tekniske prinsippet bak er dokumentert som det mest effektive filtreringsalternativet på markedet.

TP er fornøyd
Maskineringsbedriften Teknisk Produksjon i Drammen har investert i filteranlegg for 15 maskineringssentre. TESS Drammen har tatt totalansvar for leveransen. Fem Nederman-aggregater tar seg av avsug fra rørforgreninger som går til alle maskinene.

-Vi er fornøyd med resultatet. De ansatte i verkstedet spurte etter bedre luft. Verktøymaskinene avgir mye røyk og damp. Noen ganger lå ”tåka” så tett i verkstedet at vi lot porter og dører stå åpne for å lufte ut. Nå virker lufta mye friskere, forklarer salgssjef Sven Aage Flater i Teknisk Produksjon. 

Målinger utført av TESS viser at det før installasjonen var 300 000 ppm (partikler per kbm luft) i maskinlokalene. Etter installasjonen viser nye målinger at nivået er redusert til 100 000 ppm. Et meget godt resultat av filtrering.

Vern av folk og utstyr
-Luften som strømmer tilbake i verkstedet etter filtrering er vanligvis mye bedre enn i en vanlig bolig, forklarer salgsansvarlig Egil Kløften i TESS Drammen, som også peker på den positive betydning dette har for å unngå tilsmussing av maskiner og elektronikk.

Partiklene som er bortfiltrert består blant annet av kjøleolje. Filtrene fjerner dessuten 6-verdig krom (påvist som kreftfremkallende) og friksjonsrøyk. Filtreringsgraden er beregnet til 90 prosent over forfilter og 99,97 prosent over mikrofilter.

Tilpasset maskinparken
Filteranleggene kan installeres i forbindelse med alle slags sponfraskillende operasjoner. TESS Drammen har egne montører og tilbyr en fleksibel serviceordning etter avtale med hver enkelt kunde.  


Renset luft: Salgssjef  Sven Aage Flater ved Teknisk Produksjon inspiserer luftfilteret sammen med salgsansvarlig Egil Kløften i TESS Drammen.

Om leveransene:
Luftfiltrering levert av TESS Drammen:
• Takler luftmengder fra 400-10 000 kbm.
• Bedre arbeidsmiljø  
• Beskytter maskiner og elektronikk
• Selvdrenerende og vaskbare forfiltre
• Enkelt filterbytte
• Anleggene tilpasses både åpne og lukkede maskiner
• Manometer inkludert for kontroll av trykkfall
• Prosjektering med tegninger i 3D
• Dokumentasjon

Om Teknisk Produksjon AS
Etablert 1968, 28 ansatte. Mekanisk verksted, hovedsakelig maskinering og montering/testing for offshore/subsea. Utfører også konstruksjonsarbeid og videreutvikling for kunder. Største kunde er nabobedriften Vector International, som markedsfører rørflensene for offshore som opprinnelig ble utviklet av TP. Maskinverkstedet har over 20 verktøymaskiner, og påtar seg i prinsippet oppdrag fra alle typer kunder. www.tess.no


Måling utføres.