Etat for utbygging i Bergen kommune og Undervisningsbygg Oslo KF inviterer leverandørmarkedet til dialogkonferanser, i samarbeid med NHO/KS Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Dialogkonferansene arrangeres 21. mai med temaene dørmiljøer og ventilasjon i nye passivhus samt i eksisterende bygg.
Undervisningsbygg har lykkes godt med lignende prosesser tidligere, blant annet i forkant av utfasingen av oljefyring i alle Osloskoler – et prosjekt som ble ferdigstilt i 2011.

- Formålet med prosjektet er å etablere en tidlig dialog med markedet for å formidle våre behov, få innspill fra deltakerne om hvordan behovet kan dekkes på en best mulig måte og få god oversikt over alternative løsninger. Vi ønsker i samarbeid med bransjen å gjennomføre en innovasjonsprosess for å frembringe nye og bedre løsninger for både ventilasjon og dørmiljø, forklarer Magnar Skår, seksjonsleder i Undervisningsbygg.

Dialogkonferansen er første fase i prosjektet. På bakgrunn av den åpne dialogkonferansen ønskes det at interesserte leverandører skal delta i en innovasjonskonkurranse hvor de skal beskrive sine løsninger.

Målet er å få best mulig kunnskap om mulighetsrommet og alternative løsninger. Det kåres totalt inntil åtte vinnere, ut fra fastsatte tildelingskriterier. Vinnerne blir premiert med kroner 100 000,- hver.

De premierte forslagene skal videreføres i utviklingsprosjekter. Etat for utbygging i Bergen kommune og Undervisningsbygg vil kunne bidra inn i utviklingsprosjektene med kompetanse etter nærmere avtale.

Konferansene er 21. mai, i NHOs lokaler i Næringslivets Hus, Middelthunsgate 27, Majorstuen. Konferansen for dørmiljø er fra klokken 09.15 til 11.00, før konferansen for ventilasjon settes i gang klokken 13.15 og avsluttes 15.00. 

Mer info om invitasjonen finner du her