Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
avdelingsdirektor-christine-molland-karlsen-dibk-2

- Dokumentasjonen må samlet sett bevise at kravene i forskriften er oppfylt. Dokumentasjonen må være lagret i et format som gjør den tilgjengelig for alle som trenger informasjonen, sier Christine M. Karlsen i DiBK.

Det skal dokumenteres at alle krav i TEK17 er oppfylt

Publisert
Når du bygger, endrer eller river, må du dokumentere at kravene i byggteknisk forskrift (TEK17) er oppfylt i det ferdige byggverket. Dokumentasjonskravene i kapittel 2 i byggteknisk forskrift gjelder for alle kapitlene i TEK17.

Denne artikkelen er over 4 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Når du bygger, endrer eller river, må du dokumentere at kravene i byggteknisk forskrift (TEK17) er oppfylt i det ferdige byggverket. Dokumentasjonskravene i kapittel 2 i byggteknisk forskrift gjelder for alle kapitlene i TEK17.
Kapittel 2 i TEK17 setter krav til dokumentasjon av funksjonskrav, preaksepterte ytelser og utførelse. Kapittel 2 gjelder for alle kapitlene i TEK17 – Vi får en del spørsmål om krav til dokumentasjon i forbindelse med byggeprosjekter. Noen lurer på hvilke dokumentasjonskrav som gjelder der det ikke er spesifisert i enkeltkapitler i TEK17. Derfor ønsker vi å understreke at kapittel 2 beskriver hvilke forskriftskrav som skal dokumenteres. Kravene gjelder for det ferdige byggverket, sier Christine M. Karlsen, avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet. Kravene til dokumentasjon er satt for å sikre at prosjektering, produkter og utført arbeid er i samsvar med forutsetningene og at det ferdige byggverket oppfyller myndighetskravene. Dokumentasjonskravene i kapittel 2 gjelder for kravene i alle kapitlene i TEK17 – uavhengig av om det er spesifisert krav til dokumentasjon i enkeltkapitler eller ikke. Dokumentasjonen må bevise at kravene i forskriften er oppfylt Dokumentasjonen i et byggeprosjekt (tiltak) omfatter skriftlig eller digitalt materiale som tegninger, beskrivelser, analyser, beregninger, protokoller, sjekklister, fotografier og så videre. – Denne dokumentasjonen må samlet sett bevise at kravene i forskriften er oppfylt. Dokumentasjonen må være lagret i et format som gjør den tilgjengelig for alle som trenger informasjonen, sier Christine M. Karlsen. Kravet til dokumentasjon for den aktuelle bygningen omfatter:
  • konsept (hovedutforming) – dokumentasjon for oppfyllelse av funksjonskrav og underlag som er tilstrekkelig for detaljprosjekteringen
  • detaljprosjektering – dokumentasjon for oppfyllelse av ytelser og produksjonsunderlag som er tilstrekkelig for utførelsen
  • utførelse –- dokumentasjon for at utførte løsninger er i samsvar med produksjonsunderlaget
 
VVSforum
Sandesundsveien 2
Tlf: +4748068283