Kai Johnsen fremhevet nettopp samarbeidet VVS Eksperten har med leverandører og andre partnere som en viktig årsak til at kjeden er i skikkelig medvind. Siden nyttår har VVS Eksperten, inkludert konseptene Rørlegger på hjul og VA Eksperten, fått ytterligere 31 nye medlemmer, og har nå totalt 556 medlemsbedrifter i kjeden. 

- Vi har et veldig enkelt konsept som alle forstår, og som bidrar til at rørleggerbedrifter ser en stor verdi i å være medlemmer hos oss. I 2022 har vi en ambisjon om å omsette for over 5 milliarder kroner, og har budsjettert med et varekjøp på 1.5 milliarder. Men det stopper ikke der! Vi har et hårete mål om nå over 650 medlemmer i år, understreket en svært blid og fornøyd Johnsen. 

Hadde klare beskjeder til leverandørene
Kai Johnsen var svært aktiv på podiet mens han fortalte hvordan VVS Eksperten ønsker å samarbeide med sine leverandører og samarbeidspartnere. 
- Vi satser kun på våre merkevareleverandører, og har ingen planer om å satse på egne merkevarer i fremtiden. Vi vil samarbeide med dere, og vi er opptatt av også dere skal tjene penger på å samarbeide med oss og våre medlemsbedrifter, poengterte han.

- Vi ønsker å holde kostnadene nede både for dere og for oss selv. Med en topp motivert gjeng på kjedekontoret, skal vi bidra til å holde effektiviteten oppe og kostandene nede. Vi skal ikke tjene penger på fremtidige arrangementer i egen regi. Det betyr for eksempel at de som har stand på vårt årsmøte til høsten skal faktureres til selvkost.

Markedsaktiviteter
Markedssjef Birgitte Tunheim var også på podiet under dagens samling, og presenterte kjedens markedsaktiviteter for 2022. VVS Eksperten fortsetter å sponse ski og håndball med uforminsket omfang. 
- Vi skal gjøre oss godt synlig for forbrukeren også i 2022. Vi fortsetter å vise oss frem på TV, med reklame på skiarenaer og løpere gjennom vårt samarbeid med Norges skiforbund, samt arenareklame på VM og EM-arrangementene for herre- og damehåndball. Vi har også inngått et samarbeid om å støtte barnas mini-VM, som er stor satsing frem mot VM i Granåsen i 2025. 
- Dette er kjempemoro og veldig givende. Våre medlemsbedrifter gir oss masse positive tilbakemeldinger på synligheten dette gir kjeden vår, understreket hun. 

Saken fortsetter under bildet:

VVS Eksperten 18.02.jpg

Skal gjøre det enkelt for leverandørene
Kjedeleder Johnsen var også opptatt av at det skal være enkelt for samarbeidspartnerne å holde seg oppdatert på salg og omsetning som skapes av medlemsbedriftene i kjeden.
 
- Vi er veldig stolte av vårt dashbord, som vi kaller det. Der skal dere kunne hente ut alle statistikker om omsetning og salg, og annen relevant info dere måtte trenge. Vi har ingen skjult agenda for noen. Vi ønsker full åpenhet alle veier; i relasjon kjede og leverandør og kjede og medlem, poengterte Johnsen. 

Skryt fra styrelederen
VVS Ekspertens styreleder Helge Ranheim passet på anledningen til å gi kjedekontoret skryt for innsatsen og den entusiasmen og begeistringen som er skapt blant medlemmene.

- Det er både enkelt og lønnsomt å være medlem i VVS Eksperten, som gjenspeiler seg i den store pågangen av nye medlemmer. Her får medlemmene en stor frihet til å styre sin egen hverdag, men nyter samtidig godt av gunstige innkjøpsbetingelser og andre aktiviteter i regi av kjedekontoret som bidrar til økt verdiskapning for hvert enkelt medlem.

Ranheim trakk også fram at Kai Johnsen har klart å sette sitt preg på driften på en positiv måte siden han trådte inn i rollen som daglig leder i 2019.

- Siden den gang har kjeden hatt en svært positiv utvikling. Og vi har ingen grunn til å tro at det skal stoppe her!