– Vårt nye sluk leveres med vannlås, det måtte du før kjøpe separat, opplyser daglig leder Svein-Rune Eriksen. Rist, ramme og klemring kommer nå i én pakning for seg. Dette gjør det enkelt for kunden som vil ha en annen rist enn standard, og alt er garantert for bruk i Blücher-systemet. Har du et gammelt sluk og vil at det skal se ut som det nye, kan du få ny topp. Standard anboring er 40 med mer, 32 mm blir etter hvert borte.

Vannlåsen i Blücher-slukene har en lukningshøyde på fem cm og hindrer lukt gjennom sluket.

En annen Blücher-nyhet er markedets første (så vidt vi vet) brannsikrede vannlås. Den er konstruert slik at en ståldel ned og tetter utløpet hvis temperaturen når 200 °C. Dette skjer ved at en ekspanderende masse eser ut og tetter sluket. Det viktige sikkerhetsaspektet ved denne vannlåsen er at den hindrer røykutveksling mellom etasjene.

Svein-Rune Eriksen kunne ellers opplyse at det bare er velstand i Siljan og at det er ansatt en ny mann på vann- og avløp. Og har vi ikke sagt det før, så gjentar vi det nå: Blüchers største rørdimensjon er opp fra 160 til 250 med mer.


Et utvalg sluk og deler.


Blüchers stand.