Selskapet lanserer i år et nytt og fleksibelt byggesystem for ventilasjonsaggregater – helt uten kuldebroer.

Designpris
Systemet er bygget opp som isolerte monteringsvennlige byggeelementer med spesialpakninger. ”Ventilasjonshuset” kan fint stå fritt på tak med enkel tildekking.

- Siden elementene er bygget opp med moduler på 310 mm kan det lett tilpasses ethvert rom og fylles med hva det måtte være av gjenvinnere, filter og vifter, det er totalt fleksibelt, forteller Arild Busengdal, leder for aggregatavdelingen ved Randem og Hübert til Vvsforum.

Aild Busengdal, leder for aggregatavdelingen ved Randem og Hübert

Etter i mange år å ha vært distributør for suksessen Modlair har Randem og Hübert dermed valgt en ny teknologipartner for framtiden.

Det nylig prisbelønte byggesystemet kommer fra Østerrike og heter Modul a. Grunnprinsippet er 35 mm tykke isolerte sandwichplater som bygges sammen på stedet med stive skjøter og en ny type monteringsvennlige låsemekanismer.

- Systemet er flott, veldig ryddig og enkelt å jobbe med. Takket være integrerte avstivninger i panelet beholder vi den glatte innsiden som før. Dette gjør renhold enklere, en fordel særlig for sykehus og andre med behov for enkelt renhold, sier Busengdal. Ved siden av de isolasjonstekniske egenskapene, er det de store muligheter for valg av materialkvaliteter både innvendig og utvendig. Sammen med plassbygging er dette de viktigste fordelene med systemet.

- Med disse egenskapene er det et prisgunstig system som kan plasseres hvor man måtte ønske, påpeker Busengdal.

Modultradisjon
Ventilasjonsentreprenøren Randem og Hübert er fra tidligere kjent for modulbaserte systemer og blir ofte foretrukket ved spesialtilpasninger. Nå kan man tilby systemer som ikke bare er ekstremt byggevennlige, men som er laget for å stå ute i typisk norsk klima.

- Norge og Østerrike har mye av de samme utfordringene, takket være lave produksjonskostnader har vi her et flott og prisgunstig system, som ikke bare tåler å stå ute en vinternatt, det kan også bygges på og endres på en enkel måte. Det er utrolig raskt å bygge, sier Busengdal.

Systemet har gjennomtenkte detaljer på luker og dører som gjør at man kan åpne fra begge sider eller hekte av hele luken, i tillegg er det full innvendig lukehøyde som gjør at bruk av filterceller med standard mål alltid er mulig. Dette letter også filterbytte og andre servicearbeider i aggregatet.

I samarbeidsavtalen som er tegnet med Bösh får Randem og Hübert samtidig en rekke godbiter med seg.

- Vi har innarbeidet en ny informasjonsplattform for systemet, som innbefatter tegneprogrammer, dokumentasjon og tekniske beskrivelser. Dette vil gi oss en effektiv informasjonsflyt som vil komme kundene til gode, sier Busengdal, som leverte sine første Modul a anlegg til Landbrukshøyskolen på Ås og et takaggregat med inspeksjonsgang på Økern med kapasitet på 33 000 kubikk/t.

-Vi har også utviklet en ny software sammen med en automatikk produsent, dette som skal dekke vårt behov for styring av alle typer ventilasjonsaggregater. Dermed kan vi levere ny og prisgunstig automatikk integrert i aggregatene som de fleste andre også gjør i dag.