Caverion har en begrenset bruk av innleid arbeidskraft. Totalt dreier det seg om to-tre prosent av totalt leverte timer. Likevel er innleid arbeidskraft avgjørende for Caverions evne til å ta toppene og gjennomføre prosjekter.

Stille krav
-På den bakgrunn håper vi at regjeringen forslag vil bli justert, slik at det heller stilles krav til bemanningsselskapene og gjerne også hvordan innleie skal skje, heller enn å forby det, fastslår administrerende direktør i Caverion, Knut Gaaserud overfor vvsforum.no 

Les også: - Vi hadde ikke kunnet vokse slik vi har gjort uten noe innleie


I en næring med konstant mangel på faglærte, er det ikke alltid mulig å leie inn fra konkurrenter, som alltid er Caverions førstevalg. Bemanningsselskapene blir dermed viktige gjennom å kunne formidle tilgjengelig og riktig kompetanse i korte perioder. For Caverions del er det praksis å sørge for involvering fra de tillitsvalgte før innleie skjer.

Offentlige må ta ansvar
-En annen måte å styre utviklingen i riktig retning på kunne være å benytte tildelingskriteriene ved offentlige innkjøp. Riksrevisjonen påpekte nylig at det offentlige ikke bruker sin innkjøpsmakt godt nok i den grønne omstillingen. Det er ingen grunn til at ikke det offentlige også må kunne stille krav dette området, mener Gaaserud.

-Kan fagforeningenes noe steile holdninger gjøre det vanskelig og til dels ødeleggende for selskapene?
-Vi opplever det ikke slik hos oss. I Caverion ser på fagforeninger og tillitsvalgte som viktig for en god utvikling av selskapet. Vi legger stor vekt på dialogen med de ansatte, og ser at dette hjelper bedriften til god utvikling, slik at vi blir bedre.

Fagforeningene viktige
Caverion har gode arenaer med samarbeidskonferanser med deltakelse og innlegg fra tillitsvalgte og ledelse.
-Alt det vi gjør, skal bidra til åpne kanaler og en sunn dialog internt i bedriften. Vi ønsker å signalisere at fagforeninger, tillitsvalgte og verneombud, er en velkommen og verdifull del av strukturen i selskapet, sier administrerende direktør, Knut Gaaserud avslutningsvis.