Camfil´s Road show har i år vunnet den svenske ”Stora Inneklimapriset”
- Prisen er tildelt Camfil Svenska AB, og prisen gis til firmaer eller organisasjoner som har utviklet et verdifult og bærekraftig produkt eller tjeneste innenfor inneklima, energi teknologi og ventilasjonsindustrien. Camfil var en av fem nominerte til prisen, opplyser Lars Rustad i Camfil Norge.
- Camfils Road Show vil forøvrig være tilstede i Oslo 29.mai i forbindelse med Camfil´s 50 års jubileum.

 Roadshowet ble første gang presentert i 2011 og har deretter reist rundt i hele Skandinavia og Europa.

Saken fortsetter under bildet:


Juryen har følgende begrunnelse for sin tildeling:
”Juryen har valgt Camfil Svenska AB som vinner fordi firmaet har vist en innovativ holdning for å øke bevisstheten om – og samtidig spredt kunnskap om- et svært aktuelt problemområde. En rekke miljørapporter de senere år har påpekt at luftbårne partikler kan ha stor innflytelse  på folkehelsen. For eksempel  trafikkavgasser, spesielt dieselmotorer, inneholder store mengder små partikler. Fordi vi oppholder oss mesteparten av livet innendørs, er effektive filter viktig for å redusere antallet farlige partikler som tilføres våre innemiljøer.
Camfil er kanskje ikke det eneste firma som leverer gode luftfilter, men de har tatt en unik tilnærming og holdning til dette problemområdet med deres Road Show Trailer;et rullende laboratorium. Traileren blir brukt til å tydelig demonstrere hvordan filter fungerer, vise ulikhetene mellom filterklassene samt konsekvensene av hva ulike filtervalg betyr for energiforbruk. Camfil arbeider aktivt for å spre kunnskap og informasjon til politikere og beslutningstakere. Kunnskapsoverføring til alle aktører er til nytte for hele ventilasjonsbransjen og bidrar til våre muligheter for å skape et helsemessig godt inneklima. Camfil er en verdig mottaker av 2012 prisen.”