VVS-DAGENE ON TOUR:
Regnet trommer på campingvogna til vvs-dagene i det vi svinger inn foran kontoret til Klimasystem i Grimstad. Vi løper sikk-sakk mellom vannpyttene til døra hvor Dag tar i mot oss med vvs-bransjens bredeste smil. Inne venter nystekte boller, kaffe og storebror Thorbjørn.

48 timer tidligere kom nyheten om at Klimasystem var solgt til Lindab. Klimasystem har i lengre tid vært Lindabs forhandler av vannbårne klimasystemer. Oppkjøpet er et ledd i Lindabs satsning på å styrke sin markedsposisjon på produkter og systemløsninger innenfor segmentet inneklimaløsninger, sto det i pressemeldingen. For brødrene Thomsen, Svein-Erik Østrem og Svein Wilhelmsen medfører ikke oppkjøpet de helt store endringene. Alle blir med over til Lindab og inn i datterselskapet som Dag skal lede.

- Vi skal jobbe litt på tvers av alle avdelingene, så nå holder Thorbjørn på å planlegge en norgesturné hvor han skal drive opplæring i vår produktgruppe, forteller Dag.
Norgesturneen blir også en slags avskjedsturné for storebror Thorbjørn som har planer om å trappe ned.

- Det blir en ålreit måte å avslutte karrieren på, sier Thorbjørn og lar det skinne igjennom at han ikke er heeeeelt ferdig i bransjen ennå.

- Det er alltid spennende å strekke ut en strikk og se hvor langt den holder, ler Thorbjørn.

- Kanskje du får med deg en VVS-dagene til, supplerer Dag.

Aldri kranglet

Da Thorbjørn var 13 år gammel kom Dag til verden. På grunn av aldersforskjellen tilbragte de to lite tid sammen i oppveksten. Den tapte tiden har de tatt igjen i voksen alder. I 1999, etter sykdom og dødsfall i familien, solgte Dag firmaet sitt Varme & Kjøletak og flyttet til Spania sammen med kona Torunn og Thorbjørn.

- Et herlig år, minnes de to.

I årene som fulgte jobbet Dag for Thermo Byggvarme før han i 2003 ble hentet til Lindab. Thorbjørn vendte tilbake til Technoterm som senere ble kjøpt opp av Lindab, og vips så var de to sammen igjen.

Latteren sitter løst hos de to vvs-veteranene. De har et motto: Vi skal ha det gøy på jobben. Og selv etter 20 år i samme bedrift er det fortsatt like moro å være brødre på jobb.

Men det har vel ikke bestandig vært like moro?
- Jeg tror ikke vi har kranglet en eneste dag, sier Dag.
Det tror vi dem på.

- Vi har nok mange likheter, men det er også en god del forskjeller. Det er ingen som kan matche Dag når det gjelder sosial teft og det å være nettverksbygger, ikke bare i store sammenhenger men også mann til mann, skryter Thorbjørn.

Dag virker litt brydd av rosen.

Har relasjonen dere har betydd noe for suksessen deres?
- Ja, uten tvil. Vi er trygge på hverandre og det betyr mye. Dag vet at når han er ute og reiser så ivaretar jeg hans interesser her hjemme. Vi er veldig samkjørte, forteller Thorbjørn.

Er det noen egenskaper Thorbjørn har som du kunne ønske at du hadde, Dag?
- Hjernen hans. Han er utrolig intelligent. Han har vært mitt leksikon. Jeg er den som skyter ting opp i luften og så sørger han for at det detter ned på rett sted, svarer han.

Hva har dere til felles?
- Vår gudstro, svarer Dag.

Dere praktiserer de ti bud på jobb?
- Ja, du skal ikke ha andre kunder enn meg, fleiper Dag.

Men det koster vel litt å være så positive hele tiden?
- Nei, for det gir mer enn det koster. Å spre positive ting gir deg bare energi tilbake. Det å komme smilende inn på kontoret til en konsulent som sitter neddynget i arbeid, gi han et lite piff, så er jo det bare gøy.

- Nå skal vi inn å spre munterhet og glede i Lindab-systemet.

Lindab har mye å glede seg til, tenker vi.
Klimasystem AS er fra og med 1. juli et heleid datterselskap i Lindab AS. Fusjonen inn i Lindab er planlagt å skje ved årsskiftet, men samarbeidet er allerede godt i gang, og første store møteplass med alt under ett tak blir på VVS-dagene 2014 i oktober.