- Vi visste det kom til å bra, men ikke at vi skulle komme ned på 0,2 i lekkasjefaktor. Det viser at vi i Veidekke bygger ordentlig, fastslår formann Asphaug hos byggentreprenøren på Helse Midt-Norge sine hjemmesider.

De oppfører det siste senteret i sykehusutbyggingen på Øya i Trondheim.

Kunnskapssenteret bygges som passivhus (det første i sitt slag i Norge) og har et volum på 83 000 kubikkmeter. Myndighetenes krav til maksimal luftlekkasje var deremd 0,6.

- Når vi greier å komme ned på 0,2, betyr det at alle fagarbeidere bruker kunnskapen sin og har stor forståelse gode løsninger og tetthet. Dessuten benytter vi bare én god vindsperre - Tyvek, sier Asphaug.

Den omfattende trykktesten i Kunnskapssenteret ble gjennomført 16. mars i alle fløyer og etasjer. På forhånd var alle dører og vinduer grundig lukket, og samtlige vannlåser fylt med vann for å hindre luftlekkasje.

Deretter ble ventillasjonsåpningene tettet og en rekke store vifter satt i gang for å suge lufta ut av bygget. En slik test tar mange timer og er ekstra krevende når fløyene i bygget har så varierende etasjehøyde som i Kunnskapssenteret.