Det er inngått en avtale om forberedende arbeider for byggetrinn 5. Avtalen er en samarbeidsavtale hvor partene skal samarbeide om å optimalisere prosjektet og omforenes om målpris for prosjektet.

Parallelt med dette skal AS Ing. Gunnar M. Backe administrere grunn- og fundamenteringsarbeider for byggherren i en byggherrestyrt entreprise. Oppstart av arbeidene er antatt i desember 2012.

Byggetrinn 5 består av 58 leiligheter med tilhørende bodarealer samt noe næringsarealer.

- Vi er svært tilfreds med at vi har lyktes med å enes om en avtale som vi tror kommer begge parter til nytte i videre utvikling og bygging på Sørenga, sier Arne Landmark, adm.dir i AS Ing. Gunnar M. Backe

Videre har AS Ing Gunnar M. Backe fått bestilling på utførelse av betongarbeider på vegger og dekke i utvidelse av parkeringshuset på Sørenga samt opsjon på ytterligere utvidelse. Arbeidene gjennomføres som byggherrestyrt delentreprise. Kontraktssum for utvidelse av Fellesgarasjen er på 13.6 mill NOK.

- Etter at AS Ing Gunnar M. Backe har fullført de to første byggetrinnene på Sørenga, er det tilfredsstillende for oss å kunne fortsette med dem videre, et team vi er godt fornøyd med, sier Espen Pay, adm dir i Sørenga Utvikling KS.