- Fagdagen har vært en tradisjon i Assemblin i mange år, men korona-pandemien har ikke gjort det mulig å gjennomføre aktiviteten de to siste årene. Årets arrangement var derfor viktigere enn noen gang, sier leder av faggruppa i Assemblin, Eirik Vollen.

- Vi har generelt god dialog med leverandørene våre, men de personlige møtene og relasjonene er veldig viktige. På en slik dag får folka våre mulighet til å møte ekspertisen på de produktene vi bruker, og både få et bredt overblikk og mulighet til å gå i dybden. Etter å ha møtt leverandørene ansikt til ansikt, er håpet mitt at denne dagen vil gjøre det lettere å plukke opp telefonen og ta kontakt hvis vi er usikre på bruk, montasje eller valg av riktige produkter.

- Tilbakemeldingene fra leverandørene er også veldig positive. Det er nok ikke ofte de får mulighet til å bli kjent og snakke med 75 interesserte fagfolk og kunder i løpet av én arbeidsdag, sier han.

Årets fagdag rommet både foredrag om temaer som legionella og bruk av plast- versus støpejernsrør, i tillegg til en minimesse hvor leverandørene presentere seg og produktene sine.

- Selv om vi kan få noe av den samme informasjonen på VVS-messa, blir det ikke så spesifikt rettet mot våre behov og problemstillinger som når vi arrangerer en slik dag selv. Noen kunne kanskje ønsket seg mulighet til å bruke enda mer tid og mulighet til å gå enda mer i dybden på noen områder. Men nå har vi i hvert fall fått møte ti viktige leverandører og sett litt inn i deres verden og hva de mener de kan hjelpe oss med, sier Eirik Vollen.