Vennebo har siden 2003 hatt flere lederroller i Optimera og for Saint-Gobain. Han var fra 2009 konsernsjef/CEO i Optimera, og fra 2019 overtok han som CEO i søsterselskapet Brødrene Dahl, kombinert med rollen som konsernsjef/CEO i Saint-Gobain Distribution Norway AS.

– Jeg er utrolig takknemlig for den utrolige reisen jeg har hatt med Saint-Gobain Distribution Norway AS i løpet av de siste 20 årene. Det har vært en ære å lede så dedikerte og kompetente team, og sammen har vi skapt et sterkt fundament for videre vekst. Jeg vil samtidig rette en stor takk til alle som har vært en del av denne reisen, sier avtroppende konsernsjef Asbjørn Vennebo, i en pressemelding.

I perioden Vennebo har ledet Saint-Gobain Distribution Norway AS har Optimera hatt en kraftig vekst vokst, og selskapene i konsernet omsetter nå samlet for over 23 milliarder kroner og har totalt 3.600 årsverk. Konsernet omfatter Optimera Proff, Brødrene Dahl, Ventistål, Optimera Handel, Optimera Prefab, Hywer og Rencon, samt kjedene Montér og Flisekompaniet. Samlet har disse 270 utsalgsteder og lokasjoner.

Vennebo har også i løpet av karrieren sittet i bransjestyret i Virke, styret i Bygg Reis Deg og arbeidet for utviklingen av bransjens felles varedatabase (Norsk Byggtjeneste).

Styreleder i Saint-Gobain Distribution Norway AS, Peter Møller, uttaler i pressemeldingen at de er takknemlige, stolte og glade for alt Asbjørn har bidratt med for utviklingen av Saint-Gobain i Norge gjennom en 20-års periode. 

Inntil ny leder er på plass, vil CFO Endre Fløystad være konstituert konsernsjef/CEO i Saint-Gobain Distribution Norway.