- Etter Arbeidstilsynets gjennomgang av 30 Osloskoler i 2011 og 2012 blir hvert pålegg gått nøye igjennom for å iverksette tiltak. Det er viktig at skolene, de ansatte og kommunen samarbeider for å skape et godt inneklima. Undervisningsbygg skal utarbeide vedlikeholdsplaner for hver av de 177 skolene i Oslo. Dette arbeidet er godt i gang, forteller eiendomsdirektør Tore Fredriksen i Undervisningsbygg som fortsetter:

- En forutsetning for å bedre inneklima er at byggene er tette for å unngå fukt- og råteskader. Nye fasader, skifte av vinduer, dører og tak samt drenering av grunnen, er sentrale tiltak som er gjennomført på mange skoler i Oslo. Dessuten har vi brukt store beløp til å skifte ut eller oppgradere ventilasjonsanleggene på skolene.

Tilsynsrapportene fra Arbeidstilsynet viser at det er et godt samarbeid mellom skole, vaktmester og Undervisningsbygg. Til tross for investeringer på over ti milliarder kroner de siste fem årene, viser Undervisningsbyggs egne undersøkelser at en del skoler fortsatt har et vedlikeholdsetterslep. Standarden på bygninger og tekniske installasjoner varierer mye. I Oslo er det en veldig uensartet bygningsmasse med mange typer ulike skoler som er bygget i et tidsspenn på 150 år. Fokus på bedret inneklimaforhold på Osloskolene vil fortsatt være en prioritert oppgave i årene fremover.

Kilde: Undervisningsbygg

Eiendomsdirektør Tore Fredriksen