– Vi visste jo at FlowFit var en stor nyhet, men det har vært en eventyrlig utvikling i forhold til det vi hadde forutsett. Systemet har så langt solgt tre ganger forventningen, og nå har alle de tre grossistene tatt det inn, så det er på vei ut over hele landet, sier salgssjef B2B i Geberit Herman Larssen i en pressemelding.

Ahlsell var den første grossisten som tok inn FlowFit-systemet i april i fjor og har systemet tilgjengelig fra Tromsø til Kristiansand. Brødrene Dahl tok det inn på sentrallageret på Langhus i februar i år og Heidenreich fikk leveransene til Skedsmo i august og er også i ferd med å distribuere det ut over hele landet.

Sparer mye tid ved montering
– FlowFit har helt opplagte fordeler, som at man kan klemme åtte dimensjoner med to bakker, i stedet for å skifte bakke for hver dimensjon som tidligere. I tillegg slipper man å avgrade røret før man dytter det inn i muffen, så totalt sparer man opp til 50 prosent tid ved montering, avhengig av kompleksiteten av systemet. Samtidig er ikke prisen mer enn 4-5 prosent høyere enn vårt Mepla-system, sier Larssen.

Systemet gjør det også mulig å spare plass og areal i boliger, ved at man kan legge rørene nærmere vegg og tak.

– FlowFit har blitt veldig godt mottatt. Et system som gjør det så enkelt å koble sammen blir alltid tatt imot med glede. Samtidig ivaretar vi også sikkerhet med fargekodede pressindikatorer, blå eller oransje plastskiver som gjør det vanskelig å unngå å se at en skjøt ikke er klemt. Åpningene i muffen gjør det også lett å kontrollere i etterkant om rørene sitter langt nok inne i muffen, sier produktsjef for tekniske produkter i Geberit, Odd Skriden.

Systemet kommer i tillegg med miljødeklarasjoner (EPD), som er viktig i forbindelse med miljødokumentasjon for Geberit og deres kunder