Produktspekteret spenner fra klassiske beredere til moderne systemer som er spesialkonstruert for å jobbe integrert i energisamling, akkumulering og levering av varmtvann til ulike formål.

Dobbel mantel i ny form
- Vi har en del nytt i år, og det er dette det vil dreie seg om her på messen. Stikkord er energisparing, kombinasjonsberedere, solvarme og passivhus, sier teknisk direktør, også kalt “trollmannen fra Oso”, David Zijdemans til Vvsforum.

Av årets gode nyheter er da også den patenterte Optima serien, som er en forbedret og dobbeltmantlet klassisk bereder i nytt og spennende design.

En annen viktig nyhet av året er en ny generasjon akkumuleringstanker, kalt Accu, som er bygget for å jobbe på lag med blant annet varmepumper.
Akkumulatortankene er laget for energisparing, og kommer med og uten coil for forvarming av tappevann, og med og uten integrert elektrisk spisslast.

- Her er det ulike utforminger, etter hvilke systemer de skal jobbe inn mot, forteller Zijdemans.

Her finnes det et stort utvalg og størrelser, der de minste akkumulatortankene tar svært liten plass, og kan til og med henges på vegg.

Øko-systemer
Oso presenterer også en ny og oppdatert versjon av varmvannsberedere kalt Ecoline. Her jobber man nå med å ta fram fem ulike grunnmodeller, og to av de vises fram på årets messe.En av disse er sendt inn som kandidat til nomineringen til årets produkt. Den er spesiallaget for tilkobling til solvarme, og representerer en snarvei ut av passivhus-klemma.

- Dersom man kobler til solfangere og har normale solforhold tilfredsstiller man kravene til passivhus standarden (NS 3700), som sier at halvparten av energien til varmtvannet skal komme fra en fornybar energikilde, sier Zijdemans.

For den som likevel skal bytte ut sin bereder, kan det være en ide å velge en 300 liters Ecoline med soltilkobling, og da senere koble den til.
- Inntil videre vil den fungere på samme måte som en standard 200 liter. Ved dette tiltaket kan man dermed slippe å bruke vannbårne systemer og fyre med panelovner.

En annen bereder i Ecoline-serien er laget for å gi best mulig driftsforhold for varmepumper med tappevannsprioritering. Dette er stadig mer aktuelt for bedre og bedre isolerte boliger, der energien til tappevannsoppvarming blir mer dominerende i budsjettet.
- Et nøkkelord her er energieffektivitet, sier Zijdemans.

Tidligere har man utstilt bare beredere. I år stiller man også ut systemer, for å vise hvordan det hele skal henge sammen.