For mange konsulenter, rørleggere og arkitekter er Building Information Modeling (BIM), allerede standarden når det gjelder digital planlegging av byggeprosjekter. Med den nye BIM-plug-in gir Geberit tilgang til Revit-data på 35 språk og 41 lokale produktserier, med til enhver tid oppdatert informasjon.

– Hele rørserien fra Geberit er tilgjengelig i parametriske modeller og geometrier som er enkle å håndtere. I tillegg har vi integrert installasjonselementer fra Duofix-, Kombifix- og GIS-seriene. For å muliggjøre enda bredere bruk, er noen av disse produktene også inkludert i katalogene til kjente planleggingsapplikasjoner, som liNear eller Trimble Nova, forklarer Odd Skriden, produktsjef for tekniske produkter hos Geberit i en pressemelding.

Geberit fokuserer også på å levere BIM-modeller for porselen- og møbelprodukter i Revit®. Disse modellene er interessante for både konsulenter, arkitekter og interiørdesignere, ettersom Revit®-dataene nå også kan importeres og planlegges i den siste versjonen av ArchiCAD.

I tillegg til et nydesignet brukergrensesnitt, tilbyr man nå BIM Plug-in i mange nye og nyttige funksjoner som forenkler planleggingsprosessen.

Saken fortsetter under bildet:

Tydelig nummerering - I virtuelle bygningsmodeller er det viktig at komponenter kan navngis og nummereres på en tydelig måte. Først da kan prefabrikkeringen av rørnett tas i betraktning i den virtuelle bygningen eller MEP-modellen. Dette er nå mulig i den siste BIM-plugin-versjonen, for eksempel når du nummererer posisjonene til rørløp. Takket være den konfigurerbare nomenklaturen har konsulenter full kontroll over tildeling av numre for individuelle artikler eller rørdeler. Konsulenter kan dermed allerede i modellen definere hvilke seksjoner som skal prefabrikkeres som komponenter, sier Skriden.

Korrekte målinger Med den nye versjonen kan rørløp nå også deles inn i leverbare rørlengder. Frem til nå har for eksempel et 25 meter langt rørløp måtte deles opp manuelt ettersom det ikke er tilgjengelig for levering. Videre måtte de nødvendige artiklene også legges til manuelt ved skjøtene. Dette har vært en stor ulempe når det kommer til prefabrikert planlegging og modellbaserte anbud. - Nå leverer Geberit en smart løsning på problemet gjennom lengdemåling for segmentering av rørlengder. Konsulenten angir ganske enkelt lengden på røret som er levert av leverandøren, og programvaren deler opp rørløpet i korrekte seksjoner. Programvaren legger også automatisk til de riktige delene, for eksempel elektromuffer ved skjøtene. Korrekte Geberit-artikkelnumre vil nå også tildeles systemrørene som er lagret i Autodesk Revit, fortsetter Skriden.

Integrert løsning - Ifølge tilbakemeldinger fra brukere er den viktigste nye funksjonen sammenslåing av alle Geberit-plug-ins i én integrert løsning for Autodesk Revit. Nye Geberit BIM-plug-in gir mulighet for planlegging og beregning av Geberit-produkter i en enkelt applikasjon som også tilbyr ekstra funksjoner. Den nye Geberit BIM-plug-in er utstyrt med forskjellige lisensierte moduler, inkludert BIM-katalogen, Geberit Pluvia-modulen og installasjonssystemmodulen, samt ulike assistenter som gjør den digitale planleggingen med Geberit-produkter vesentlig enklere. Det er også enkelt å velge språk og land i menyen, slik at man får tilgang til landsspesifikke produktserier.

Søk etter artikkelnummer Muligheten til å søke etter artikkelnummer har også kommet i stand etter ønsker fra kunder. Dette betyr at brukere av katalogmodulen «BIM-objekter» kan søke etter produkter ved hjelp av Geberit-artikkelnummeret. Plug-inen søker da gjennom hele BIM-databasen og viser mulige treff. Produktet kan deretter velges og plasseres i modellen med et dobbeltklikk.

Den oppdaterte versjonen med utvidet funksjonsutvalg har vært tilgjengelig for nedlasting siden april 2021.