Luftforurensinger, både utendørs og innendørs, er nå det største helseproblemet i både i-land og u-land ifølge WHO. Denne type luftforurrensinge bidrar til blant annet hjertesykdommer og lungekreft. 

- Camfil har i over 50 år forsket på luftforurensinger og utviklet produkter som filtrerer både partikler og gasser. Det er helt andre typer forurensinger i dag enn det var for 40-50 år siden. Spesielt har avgasser fra trafikk øket betydelig de siste år, og slike avgasser består av en rekke ulike gasser og partikler. Spesielt de som bor og arbeider i storbyer eller langs trafikk tette veier vil ofte oppleve trafikkavgasser som et stort problem, sier Rustad.

Camfil har utviklet City filtere for å redusere innholdet av disse partikler og gasser i inneluften. City filtere er beregnet for ventilasjonssystemer i bygninger i byer og trafikktette områder. Disse filtere kombinerer partikkelfilter og kullfilter i en og samme filtermodul. Filterne er svært effektive mot trafikkavgasser og har en meget god rating for energiforbruk og blant annet ozonfiltrerings effektivitet.

- Vi har gjennom de senere år merket en sterk økning i omsetning av denne type filter, da de enkelt kan monteres i de fleste eksisterende ventilasjonsanlegg uten spesiell tilpasning. Erfaringer viser at bruk av denne type filter kan gjøre hverdagen mye bedre for mange. Dette er enkel og effektiv måte å forbedre inneluftkvaliteten (IAQ) på, påpeker Rustad.