Mange uttrykker optimisme etter møte med Regjeringens representanter. En av dem er Tore Strandskog i Norsk Teknologi, som sier dette til www.vvsforum.no:

- Jeg har tro på at vi får gjennomslag hos politikerne. Jeg velger å håpe at Klimameldingen, som nå er lovt i dag, vil inneholde konkrete tiltak. Vi må blant annet få et nasjonalt mål knyttet til energieffektivisering. Vi har mål for alle klimatiltak, men ikke for energieffektivisering. Slik kan vi ikke ha det lenger.

Tore Strandskog i Norsk Teknologi var blant dem som deltok på møtet med de rød grønne politikerne og han har et klart inntrykk at de ønsker å gjøre noe med utfordringen knyttet til energieffektivisering. I tillegg til Klimameldingen er det også ventet en Stortingsmelding om bygningspolitikk, hvor det kan komme positive signaler om det samme.

Må ha flere tanker i hodet samtidig
- Politikerne vil gjerne ha et politisk, økonomisk virkemiddel, men det bli selvsagt spennende å se hvilke tiltak og hvilke verktøy som kommer, sier Strandskog.

- Hvorfor har Norge blitt hengende etter på energieffektiviseringsfronten sammenlignet med mange andre land?
- Det er nok et sammensatt spørsmål og det er følgelig flere årsaker til det. Det viktigste er nok at man her hjemme har snakket veldig mye om energiomlegging og har på mange måter glemt eller ikke evnet å fokusere på energieffektivisering. Det er ingen motsetninger i dette spørsmålet, men det handler nok mer om å ha evnen til å ha flere tanker i hodet på en gang, mener Tore Strandskog.

BNL også optimister
Ranveig B. Landet i BNL deltok også på det omtalte møtet 16. april i år. I likhet med Tore Strandskog er også hun optimist:
- Vi krysser fingrene for at de to meldingene vil inneholde gode, praktiske virkemidler for energieffektivisering. Siden Arnstad-utvalget kom med sitt forslag til nasjonal handlingsplan for energieffektivisering av bygg i 2010 har lite skjedd, så det haster.
Det er også håp om at Regjeringen vil løfte energieffektiviseringsspørsmålet inn i sitt programarbeid for neste Stortingsperiode.