Det nye fusjonerte selskapet skal hete Uponor Infra Oy. Bakgrunnen for fusjonen er ønsket om å styrke lønnsomheten gjennom å skape synergier. Målsettingen er at kundene fortsatt skal tilby kvalitetsprodukter.

Blir skilt ut
Både Uponor og KWH Pipe har hovedkontor i Finland. Uponor skal forøvrig eie 55,3 prosent av det nye selskapet, mens KWH sitter med 44,7 prosent eierskap. Hele Nord Europa blir markedet for det nyfusjonerte selskapet, som til ammen omsatte for 384 millioner euro i fjor.
Fusjonen vil altså ikke føre til spesielt store forandringer her i Norge. VA-avdelingene vil bli skilt ut fra den ordinære VVS-driften. I Norge vil det nye selskapet få 10 ansatte.

Bransjen forandret
- Bransjen har forandret seg veldig de siste årene. Finanskrisen fortsetter og konkurransen har blitt mye hardere både internasjonalt og lokalt, så fusjonen tvang seg frem, mener Uponors konsernsjef og administrerende direktør, Jyri Luomakoski.

KWHs konsernsjef Peter Høglund har denne kommentaren:
- Uponor og HWH vil sammen stå sterkere i en utfordrende situasjon i bransjen. Vi forbedrer kapasiteten og får bedre lønnsomhet. For egen blir vi nå en del av en stor aktør innen rørindustrien, hvilket gir oss mange fordeler.

Det er forventet, hvis alle brikker faller på plass, at alle endringer er unnagjort første kvartal neste år.