– Siden etableringen i 2022 har vi hatt bra med oppdrag fra tidligere kunder, men i 2023 forsvant etterspørselen etter leveranser til boligprosjekter drastisk. Vi hadde nesten ingen leveranser til boligprosjekter i fjor, men takket være et godt nettverk har vi hatt bra med andre jobber. Vi merker likevel at det tar lengre tid fra forespørslene blir mottatt til prosjektene blir utført. Det kan virke som om byggherrene er mer forsiktige med å gjennomføre prosjekter, sier Mathias Spolén Erstad, daglig leder i FLOW Klima Oslo.

Selskapet har i dag snart tre ansatte og leverer ventilasjonsanlegg til kontorbygg, lagerbygg, kjøpesentre, barnehager, samt ombygging, rehabilitering og nå utskiftning av gamle ventilasjonsaggregat.

Fjerner energityver

Selv om boligmarkedet er svekket, opplever selskapet bra med oppdrag innen rehabilitering.

– Markedet for rehabilitering og utskiftning av anlegg har tatt seg veldig opp. Det er mange som merker at det koster å ha et gammelt anlegg som stjeler energi. Vi har derfor mange store og små prosjekter hvor vi bytter ut eller rehabiliterer gamle anlegg. For kundene handler dette om energieffektivisering og reduserte driftskostnader.

Han får støtte av kollega, Patrik Pantzar, anleggsleder i selskapet.
– Vi byttet nettopp ut et tretti år gammelt anlegg med et nytt og behovsstyrt. Dette er investeringer som vil gi store besparelser for kunden til vinteren, sier han.

Flere store prosjekter

Nå jobber selskapet blant annet med Kakkelovnskroken 3, et nytt bydelshus for Bydel Grorud på 10 000 kvadratmeter som skal sertifiseres til Breeam «Very Good" og energiklasse A.

Les resten av artikkelen på ventilasjosnforum ved å klikke her