Halton har eksistert på det norske markedet i årtier. Det største forretningsområdet her til lands er inneklimasløninger for kontorbygg, hoteller og helsebygg, samt storkjøkken og restauranter. I tillegg er man også representert inn mot offshore og marine.

Halton leverer alt av tekniske ventilasjons- og systemløsninger fra aggregat og videre ut i bygget.

Skal ta markedsandeler
- Vi har lang fartstid med salg av gode inneklimaløsninger for næringsbygg og storkjøkken. Vårt fokus er å bearbeide markedet steg for steg, og vi har ansatt tre nye medarbeidere bare det siste året. Det betyr at vi er totalt fem ansatte som alle har dedikerte arbeidsoppgaver. En skal blant annet kun jobbe mot konsulentene, mens en har entreprenører og byggherrer som ansvarsområder. Det tror vi skal gi gode resultater, så ambisjonene er helt klart å ta større markedsandeler, forteller Stavdal.
- Våre produkter og systemløsninger kan konkurrere med de fleste, og vi har en forskningsavdeling i Finland som er helt på topp i forhold til utvikling av ny teknologi og gode løsninger innenfor alle være produktområder.

Nye ventilasjonsløsninger for helsebygg
Halton har sin største fabrikk i Kausala i Finland. Der foregår også det meste innenfor forskning og tester av produkter og systemløsninger. Selskapet har over en lengre periode arbeidet med utviklingen av et helt nytt ventilasjonssystem rettet inn mot sykehus, og spesielt operasjonssaler.

- Vi venter om kort tid en godkjenning av vår nye ventilasjonsløsning som er spesielt utviklet med tanke på operasjonssaler i sykehus og andre helsebygg. Dette har vært en forskningsprosess som har pågått i to år, blant annet i tett samarbeid med Skanska og sykehuset Karolinska i Stockholm. Vi har utviklet et unikt system som gir mindre sirkulasjon av luftmengder, men luften som kommer i ventilene gir mer stabile luftstrømmer i riktig mengde, både mot pasient og personell. Alt er tilpasset optimalt. Dette stiller selvfølgelig store krav til tekniske løsninger, ikke minst i forhold til aggregater og ventiler, sier Stavdal til VVSforum

Ser lyst på 2014
- Vi har nettopp flyttet inn i nye lokaler på Ryen i Oslo, og har tatt høyde for flere ansatte fremover. Vi skal bli godt synlige i markedet fremover, og det blir viktig å følge opp både gamle og nye kunder. Med de produktområdene vi skal presentere ut i markedet, og vår satsing på yrkes – og næringsbygg, med energieffektive løsninger, kan jeg ikke si annet at vi gleder oss til 2014.Halton i Norge omsetter for rundt 30 millioner i året, så vi har absolutt noe å bygge videre på, sier en engasjert Stavdal.

Det finske konsernet er familie eid og er representert i hele 29 land, og med fabrikker i hele 15 land.