Rørentreprenørene Norge er i all hovedsak tilfredse med de foreslåtte strukturendringene som Regjeringen har foreslått når det gjelder yrkesfagutdanningen. Forandringene kan gi rørleggerfaget et kvalitetsløft.
I september i fjor sendte Rørentreprenørene Norge høringssvar til departementet og konklusjonen fra den gang er fortsatt gjeldende.
Stort fag
-Vi er stort sett positive og fornøyde med de foreslåtte endringene som nå kommer fra Jan Tore Sanner og Regjeringens side, sier direktør for kompetanse og utvikling, Oddgeir Tobiassen i Rørentreprenørene Norge i en kommentar.
Les også: Økt spesialisering skal gjøre yrkesfagene mer populære
Oddgeir Tobiassen påpeker at rørleggerfaget er stort fag innen for bygg- og anlegg med lange tradisjoner og gode erfaringer med å ivareta utdanningen selv. Et felles Vg1 i Bygg- og anleggsteknikk mener Tobiassen er nødvendig av hensyn til en felles tverrfaglig forståelse og som veileder for valg av neste trinn i yrkesutdanningen.
-Rørleggerbransjen er av den mening at de foreslåtte endringene, kombinert med bransjens erfaringer, vil bety et kvalitetsløft for alle involverte, ikke minst for elever, lærlinger og faglærere.
Blir bedre rekruttering
-Vil rekrutteringen kunne bli noe bedre av det nye forslaget?
-Endringene vil bidra til økt rekruttering til rørleggerbransjen samtidig som bransjen vil bli bedre rustet til å ivareta de samfunnsmessige forventinger som ny teknologi-, klima og miljøkrav vil stille til oss i fremtiden, sier Oddgeir Tobiassen.
Det er meningen at strukturendringene som nå er foreslått skal først gjelde fra 2020.

Direktør for kompetanse og utvikling, Oddgeir Tobiassen og Rørentreprenørene Norge mener at de nye strukturelle endringene knyttet til yrkesfagutdanningen kan gi bransjen et kvalitetsløft.