Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
kjeldsen-grete-002-2

Grete Kjeldsen, Senior bygningsfysiker MRIF hos Multiconsult, tror at et innfløkt regelverk kan føre til at det tas mange «snarveier» når det gjelder montering av sisterner. Hun er opptatt av hva som skjer i praksis.

- Hvorfor er innbyggingssisterner behandlet så detaljert i forskriften?

Publisert
- Er dette basert på erfaringer fra mer enn én sak, eller basert på enkeltes oppfatninger og holdninger? Kjeldsen er en av foredragsholderne under seminaret " vannlekkasjer fra rørinstallasjoner i bygg " - Norsk vannskadedag som arrangeres i Oslo 4.februar, Trondheim 10.mars, og Bergen 26.mars. 

Denne artikkelen er over 4 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
- Er dette basert på erfaringer fra mer enn én sak, eller basert på enkeltes oppfatninger og holdninger? Kjeldsen er en av foredragsholderne under seminaret " vannlekkasjer fra rørinstallasjoner i bygg " - Norsk vannskadedag som arrangeres i Oslo 4.februar, Trondheim 10.mars, og Bergen 26.mars.
- Det er mange andre installasjoner i et bygg som ikke er lett utskiftbare, og hvor lekkasjer ikke oppdages raskt. Det er pussig at ikke det har fått samme fokus, sier hun. Les også: – Den som er best på regelverket vinner hver gang Kjeldsen er sivilingeniør utdannet på Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), den gang det fremdeles het NTH. Som bygningsfysiker har hun ansvaret for at forskriftskravene til energibruk og fuktsikkerhet overholdes, samt at bygningsdetaljer er riktig utformet og med rett kvalitet. Problemstillingene rundt innbyggingssisterner møter hun både i forbindelse med skader og bygging av våtrom, enten det er i forbindelse med nybygging eller ombygging/rehabilitering. Les også: Regelverk, anvisninger og utførelse – Er vi på samme planet?
Program og påmelding finner du her Hva er årsakene? Vannskadeseminaret arrangeres av Rørentreprenørne Norge, Sintef, Fagrådet for våtrom, DiBK og VVSforum. – Målet er å bidra med kunnskap til alle aktører i byggebransjen, slik at antall vannskader reduseres, forteller arrangørene. I de senere år har erstatningene etter vanninntrengings- og stopp i avløp/tilbakeslagsskader økt mye og koster nå i følge Finans Norge mer enn én milliard i året. Et sentralt tema på  vannskadedagen er hva som er årsaken til at problemet og vannskadene vokser, i en tid hvor både produktene blir bedre og de utførende sitter på mer kunnskap og kompetanse enn før. – Er det regelverket og forskriftene for kompliserte? – Er det dårlig håndverk og utførelse? – Er dokumentasjonen om hva som egentlig  er årsakene til vannskader problemet? Mange hevder dessuten at statistikkene som forsikringsbransjen presenterer er for dårlige, og sier egentlig ikke hva de direkte årsakene vannskadene er. At kan være et problem for å angripe vannskadene på en god og riktig måte. Husk å meld deg på! Norsk Vannskadedag 2020 finner sted i Oslo 4.februar, deretter i Bergen 10. mars og Trondheim 24.mars. Her vil det være mye matnyttig for både byggherrer, rådgivere og rørleggere. Program og påmelding finner du her
VVSforum
Sandesundsveien 2
Tlf: +4748068283