Oras sponser Norges hyggeligste håndverker, og har vært med siden begynnelsen i 2019. I tillegg til vinneren, tilfaller det også premie til de øvrige to finalistene i rørleggerkategorien. 

- Selv om håndverkere gjør en god og viktig jobb hver eneste dag, får de gjerne tilbakemeldinger først når det er noe negativt. Gjennom vårt bidrag vil vi formidle at vi er stolte av dem - og håper også at folk flest snart virkelig ser verdien i den jobben de utfører, sier hun. 

- Dessverre er det en bransje som sliter med rekrutteringen, derfor er det ekstra viktig at både rørleggeren og faget snakkes opp, minner Lars Erik Fossum, Oras sin Country Manager om. 

Saken fortsetter under bildet:

Adam Nikolai Hætta.jpg
Vinneren av Norges Hyggelisgte Rørlegger i 2022, Adam Nikolai Hætta

Bryr oss om hele bransjen
Begge er begeistret for den stadig større interessen kåringen får; helt fra det åpnes for lanseringer av kandidater, til spenningen utløses når vinnerne kåres. 

- Selv om vi naturlig nok har et ekstra øye til rørleggerbransjen, som vi henvender oss til i det daglige, bryr vi oss om alle som utfører fagarbeidet, da alle gjør en like viktig jobb. Derfor synes vi dette arrangementet er et kjempefint tiltak rundt hele håndverkerbransjen. Vi heier fram alle håndverkere!  

De er ikke i tvil om at dette er et viktig bidrag for å framsnakke håndverkerfagene, og viser til det store engasjementet under nominasjonsprosessen, og ikke minst den store blesten vinnerne får. I år var det tømrermester Robin Hundal som gikk helt til topps i en jevn og spennende finale om «Norges hyggeligste håndverker», mens Adam Nikolai Hætta ble en verdig vinner av rørleggerkategorien. 

Også lærlinger får skinne
- At det har vært rørleggere som har blitt kåret til «Norges hyggeligste håndverker» flere ganger, er selvsagt ekstra stas. Men bare å komme til finalen, er en ære og en stor tillitserklæring, sier Susanne. 

Hun setter ekstra pris på at det er en egen kategori for lærlinger, som er framtidens rørleggere. 

- Det er klart det er motiverende for at også de får muligheten til å bli løftet fram og hyllet. Alt i alt er dette et arrangement vi ønsker å være en del av også i årene framover!